dimarts, 13 de maig del 2008

Els pares se senten ignorats i protesten per exigir el bus escolar gratuït a la Selva

Porten el fills a l'escola en cotxe particular i provoquen cues de trànsit en una desena de pobles

Les famílies usuàries del transport escolar urbà a la Selva, tipes de sentir-se ignorades, van sortir ahir al carrer per reclamar que aquest servei continuï sent gratuït el curs que ve. Ho van fer portant els fills a l'escola amb cotxe particular i col·lapsant els centres urbans. La protesta es fa ver en municipis com ara Vidreres, Santa Coloma, Sils, Vilobí, Caldes, Riudarenes, Anglès i Maçanet. La imatge del dia arreu d'aquests pobles era l'arribada a les escoles d'autocars buits i caravanes de cotxes. És la primera mesura de força dels pares abans de la reunió que tindran avui amb Educació, el Consell Comarcal de la Selva i els ajuntaments.
.
Les mobilitzacions han estat organitzades per les associacions de mares i pares (AMPA) de cada municipi. I han avançat que n'hi haurà més si no es troba una sortida al conflicte del transport escolar urbà, que es va generar quan Educació va anunciar que no continuaria pagant el deute de 400.000 euros que té aquest servei perquè no és obligatori oferir-lo gratuït. Arran d'aquesta actitud, el Consell Comarcal de la Selva i els ajuntaments van decidir que les famílies paguessin part del cost del servei a partir del curs que ve, cosa que representa una aportació anual de 290 euros per nen. Els pares s'hi oposen radicalment.
A quarts de nou del matí van començar les mobilitzacions en una desena de municipis. Els pares van portar els seus fills a escola en cotxe particular, fent una marxa lenta i provocant embussos als voltants de les escoles. A Sils, desenes de cotxes van sortir en caravana de la urbanització Vallcanera, tocant el clàxon i obligant els autocars, que anaven buits, a avançar a marxa lenta. A Santa Coloma, bona part dels pares d'alumnes dels centres escolars van afegir-se a la iniciativa. I també es va fer una manifestació a peu, per reclamar el transport gratuït per a tothom, fins al CEIP Castell de Farners. A Maçanet de la Selva, uns pares que van actuar de manera independent a l'AMPA del CEIP Sant Jordi van tallar uns minuts la carretera C-35. Els col·lapses es van repetir en altres municipis com ara Caldes, Vidreres i Vilobí. Xavier Muñoz, representant de la Fapac a la Selva, va valorar positivament la mobilització i va anunciar que no serà la darrera mesura de pressió.

El Punt