diumenge, 18 de maig del 2008

La Generalitat a Youtube


Amb motiu del Dia internacional d'Internet també s'estrena el portal CliCat, una galeria multimèdia accessible per al ciutadà
La Generalitat de Catalunya és l'administració pionera a l'Estat en comptar amb un canal propi a Youtube, la plataforma d'intercanvi de vídeos més popular d'Internet.
La Generalitat, a través del portal institucional Gencat, se suma així a la celebració del Dia d'Internet, una commemoració en què posa en marxa una segona novetat amb continguts multimèdia: l'estrena del portal CliCat, una galeria multimèdia, d'imatges, vídeos i talls d'àudio, accessible per al ciutadà.
Youtube
El nou canal del Gencat a Youtube recull inicialment una selecció de vídeos institucionals i de serveis que l'administració ofereix a la ciutadania.
També s'hi poden veure peces sobre el territori català i sobre el patrimoni cultural i artístic, encara que l'objectiu és anar farcint-lo de molts més continguts de manera periòdica.


El canal es pot trobar en tres idiomes: català, castellà i anglès.

CliCat

Els elements multimèdia seleccionats a la galeria estan classificats en galeries temàtiques, que permeten conèixer Catalunya des del punt de vista de la seva riquesa natural (Paisatges, Natura), cultural i artístic (Poblacions, Patrimoni Mundial de la Unesco, Romànic, Modernisme, Palau de la Generalitat) i festiu (Sant Jordi, La Diada). També hi ha galeries que aproximen l'usuari a la modernitat i la capacitat creativa del país (Equipaments, Iniciatives, Innovadors) i a la història, amb imatges en blanc i negre (B/N).


CliCat està construït en flash per possibilitar una navegació agradable i interactiva, però també està disponible en versió HTML. Les galeries estan confeccionades a partir d'un gestor corporatiu: el Banc iconogràfic i multimèdia de la Generalitat (BIG).

100 milions de visites
Amb aquests nous espais a Internet, es reforça la presència a la xarxa de la Generalitat de Catalunya, una presència que en aquests moments té el seu màxim reconeixement en l'increment del 30% en el nombre de visites des de l'abril del 2007. El passat mes d'abril el portal ha multiplicat per tres les visites registrades en el mateix període de l'any passat i en fer-ho, s'han superat els 100 milions de visites en el darrer any.