divendres, 9 de maig del 2008

La Federació de Municipis de Catalunya acorda amb Educació ampliar a més poblacions les aules de suport al batxillerat nocturn

Una reunió celebrada el 8 de maig entre el conseller d’Educació, Ernest Maragall, i una comissió de representants de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) va acordar ampliar els centres de suport de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) a poblacions que fins ara no comptaven amb batxillerat nocturn. Aquesta proposta de l’FMC permetrà que més municipis es beneficiïn dels centres de suport, amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’alumnes matriculats en les etapes d’ensenyament postobligatoris.
La proposta de comptar amb 14 centres de suport de l’IOC augmenta en 10 l’oferta actual d’aquest servei. En la reunió també es va acordar estudiar municipi a municipi la situació concreta que es dóna pel que fa a l’ensenyament de Batxillerat, amb la possibilitat d’ubicar nous centres de suport de l’IOC a d’altres poblacions que ara no en tenen.
A la reunió també es va acordar que els centres que actualment imparteixen primer i segon curs de Batxillerat nocturn mantindran per al proper curs l’oferta de segon curs en horari nocturn.
Segons es va decidir dels 10 nous centres de suport de l’IOC, sis estaran ubicats a ciutats que ja comptaven amb estudis de Batxillerat nocturn: Amposta, el Vendrell, Igualada, Molins de Rei, Rubí i Vilafranca del Penedès. Els altres quatre centres s’ubicaran en poblacions on fins ara no havia Batxillerat nocturn.
Aquests 10 centres se sumaran als quatre que ja existeixen actualment, a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.
D’aquesta manera, els 14 centres de suport de l’IOC complementaran l’oferta dels 26 instituts d’educació secundària que impartiran els dos cursos de Batxillerat en horari nocturn el proper curs 2008-2009.