dimecres, 2 d’abril del 2008

7,9 milions en ajuts forestals


Les subvencions es destinen a la gestió forestal sostenible, la prevenció d'incendis i l'adquisició de calderes de biomassa, entre d'altres
El Departament de Medi Ambient i Habitatge destinarà enguany 7,9 milions d'euros en ajuts de caràcter forestal. D'aquests, 5,1 milions corresponen a les subvencions per a la gestió forestal sostenible i 2,8 milions es destinaran a les agrupacions de defensa forestal (ADF).
Gestió forestal sostenible
En aquest apartat destaca que per primer cop s'obre una línea d'ajuts per adquirir calderes de biomassa. L'import màxim que es pot concedir a un mateix beneficiari és de 75.000 euros i el termini per presentar les sol·licituds és d'un mes des de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. (DOGC)
Agrupacions de defensa forestal (ADF)
Les ajudes seran per l'adquisició de material de prevenció i l'actuació immediata contra incendis forestals, per cobrir costos de manteniment de material i adquirir equips i material fungible. Una part de les ajudes, 100.000 euros, serà per programes de formació i coordinació de les federacions d'ADF.