dimecres, 9 d’abril del 2008

Comencen a desdoblar l'N-II de Sils a Maçanet amb dos anys de retard però amb els canvis que volien els pobles

El tram fa 4,7 quilòmetres i les obres costaran més de 23 milions d'euros El desdoblament de l'N-II entre Sils i Maçanet ja ha començat però amb dos anys de retard. És el temps que ha tardat Foment per reformar el projecte d'aquest tram –de 4,7 quilòmetres i un cost de 23,3 milions– incloent-hi les modificacions proposades pels municipis. Així, s'hi ha incorporat una rotonda a l'altura del Club Margarita que enllaçarà amb el nou polígon de Maçanet; un fals túnel per protegir la torre de Cartellà i es desplaçarà part del vial de serveis per reduir l'afectació al pla de Vidreres.

A les obres que s'estan executant des de l'estiu passat al tram Caldes-Sils, ara ja s'hi han afegit els treballs entre Sils i Maçanet. El projecte es va adjudicar el febrer del 2006 però ha estat encallat fins ara a causa de les negociacions entre Foment i els pobles afectats (Sils, Vidreres i Maçanet) i la posterior reforma del projecte. Els alcaldes valoren positivament els canvis consensuats tot i que encara no ha arribat el projecte definitiu als ajuntaments

L'alcalde de Maçanet, Alfons Soms (PSC), explica que s'ha aconseguit incorporar-hi la construcció d'una rotonda a l'altura del Club Margarita que permetrà l'accés al futur polígon de Fontanilles. També s'ha acceptat protegir la torre de Cartellà, situada a peu de l'N-II i considerada bé patrimonial d'interès nacional. En aquest punt, l'N-II s'enfonsarà uns nou metres i es taparà amb un fals túnel. A part, es garantirà la connexió entre la urbanització Montbarbat i el nucli, separats per l'N-II.

Per la seva banda, Vidreres ha reclamat una millora en els camins veïnals que connecten amb Sils i Maçanet, incloent un tram de 2 metres per a la mobilitat no motoritzada. També que es desplaci el vial de serveis de la futura A-2, fent-lo passar al més a prop possible de la masia can Dexeus i la gasolinera d'aquest sector per no afectar el pla de Vidreres. I s'ha instat el Ministeri de Foment a buscar una nova ubicació per a la polèmica planta d'asfalt que ara hi ha al pla de la Font. Segons el regidor de Medi Ambient, Jordi Pruneda (Entesa), Foment ho ha acceptat de paraula però encara no tenen la confirmació definitiva. Finalment, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), explica que s'ha fet un pont en un camí veïnal que uneix Sils i Vidreres, a l'altura de Can Butinyà, i s'ha arreglat un sender prop de l'hostal Rolls.