dimarts, 15 d’abril del 2008

L´aigua provoca desperfectes a l´escola de Sils

Es va filtrar pel sostre de cinc aules

La forta pedregada que va caure ahir a la tarda va tenir conseqüències per a l'escola pública de Sils, el CEIP Jacint Verdaguer, ja que l'aigua acumulada al sostre es va filtrar a cinc aules del pis superior de l'edifici. Tot i que en el moment del succés els alumnes ja no estaven a classe, el resultat van ser diversos danys materials, ja que alguns llums fluorescents van deixar de funcionar, la pintura es va fer malbé i el material escolar va quedar moll, segons va explicar l'alcalde, Martí Noguer. Avui a les set del matí, la brigada municipal començarà a treballar per seguir adequant algunes de les classes, mentre que els alumnes que s'hagin quedat sense aula seran reubicats temporalment altres àrees com la biblioteca o el barracó.

La gran quantitat d'aigua i calamarsa que va caure a la tarda va fer que alguns embornals del sostre de l'escola es col·lapsessin i no la poguessin absorbir tota. Per això, l'aigua es va començar a filtrar a cinc aules del pis superior del centre educatiu, causant-hi alguns desperfectes. La forta humitat va fer malbé la pintura d'aquestes classes i la capa que cobria el sostre es va acabar desprenent, igual que part del guix. Aigua i pintura va caure sobre les taules dels alumnes i materials com ara llibres, papers i carpetes van quedar ben molls, igual que va succeir amb el material escolar.

Arreglar els danys materials

Des del mateix moment en què es va detectar el problema, la direcció del centre i l'Ajuntament van començar a treballar conjuntament per tal d'arreglar els desperfectes. Tot i això, algunes de les classes no van quedar encara en condicions òptimes i per això la brigada municipal hi tornarà a treballar avui a les set del matí, per tal de condicionar millor alguns espais de cara a l'entrada dels alumnes, a les nou. Tot i això, es preveu que encara quedin aules per adequar, però els alumnes afectats podran fer classe en altres espais del centre, com la biblioteca o el barracó.

D'altra banda, a la Garrotxa també va caure una intensa calamarsada entre un quart i les quatre de la tarda. Així doncs, la precipitació de gel va caure amb molta intensitat durant quasi mitja hora. Això no obstant, segons la Policia Municipal, no es va produir cap incident especial. Tanmateix, en alguns punts la pederegada va ser tan forta que van haver-hi conductors que van optar per estacionar els vehicles sota els ponts de l'autovia A-26 i deixar-la passar. La pedregada va significar una baixada brusca de la temperatura.

Diari de Girona