dimecres, 2 d’abril del 2008

Senyalització de les vies verdes de Girona


Es destinen 900.000 euros a la creació d'itineraris temàtics senyalitzats per descobrir els recursos naturals i culturals
El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa destina 900.000 euros en tres anys al projecte d'adequació interpretativa de les Vies Verdes de Girona. Aquest projecte comença el mes d'abril, amb una primera aportació de 180.000 euros.
L'objectiu és crear petits itineraris temàtics senyalitzats (en base al paisatge, la vegetació, la literatura, la geologia, la història, etc.) que ajudin a descobrir els recursos naturals i culturals propers a les vies verdes.
Sota el nom "Vies Verdes de Girona, un eix d'interpretació del territori", el projecte pretén posar en valor els elements naturals, culturals, patrimonials, històrics i folklòrics existents al llarg de 23 municipis, 135 quilòmetres de vies verdes que es troben entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols. Les vies verdes habitualment són antigues infraestructures ferroviàries adaptades com a camins,
Per divulgar les rutes, s'editaran guies interpretatives, materials dirigits a públics de totes les edats, i s'introduiran a la web els nous continguts de les rutes i la informació dels elements i la seva interpretació que es podran consultar a través d'agendes PDA amb GPS associat: les "e-rutes". El projecte compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i dels municipis per on transcorren les vies verdes.