dimecres, 20 de febrer del 2008

El Consell Comarcal reiterarà a Educació que pagui per no haver de fer pagar els pares

Otero avisa que Maragall serà qui decidirà

El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, va demanar ahir al delegat territorial d'Educació, Andreu Otero, que faci d'intermediari i sol·liciti una reunió amb el conseller Ernest Maragall per així intentar convèncer-lo que el departament d'Educació assumeixi el cost del transport escolar urbà no obligatori el que queda de curs. Amb aquesta demanda, el president del Consell Comarcal continua, així, buscant fórmules per pagar el servei -que no és obligatori i que té un dèficit de 400.000 euros aquest curs- després de garantir el dilluns passat que hi haurà transport fins a final d'aquest curs escolar.

La resposta del delegat territorial d'Educació, Andreu Otero va ser per una banda, de predisposició però alhora, va advertir al president del Consell Comarcal, que la decisió de si ha de ser el departament qui pagui aquest dèficit "supera les seves competències provincials" i va afirmar que haurà de ser Ernest Maragall qui prengui la decisió. De tota manera, Otero va explicar que intentarà "ajudar perquè la trobada es faci i en puguin parlar però no sé quina decisió es prendrà", va avançar Otero.

Educació va avisar al Consell fa 2 anys

El delegat territorial, Adreu Otero, va recordar que ja fa dos anys que el departament d'Educació va advertir que aquesta modalitat de transport es deixaria de subvencionar i si ara hi ha el problema de saber qui pagarà el que queda de curs "és perquè algú no ha fet el què li tocava".

Tot i que el servei està garantit, queda per resoldre qui serà l'encarregat de pagar el transport urbà durant aquest curs. De moment, el Consell Comarcal de la Selva i els ajuntament més afectats van acordar dilluns que l'any vinent no serà gratuït i que els usuaris i els ajuntaments hi hauran de contribuir. Cal recordar, que diàriament més de 15.000 escolars de pobles com Maçanet de la Selva, Vidreres, Sils o Caldes usen autobusos per traslladar-se des de les seves cases fins als centres educatius. Per pagar aquest transport escolar calen 400.000 euros i el Consell Comarcal no té perquè la partida d'Educació a aquest efecte s'exhaureix el proper mes d'abril.

Diari de Girona - 20-02-2008