dimarts, 19 de febrer del 2008

La Generalitat crea el Sistema d'Informació dels Polígons Industrials de Catalunya

Serà un sistema d'informació que inclourà la cartografia bàsica i els principals indicadors temàtics dels polígons industrials de Catalunya
En el projecte hi participen els departaments d'Innovació, Universitats i Empresa; Política Territorial i Obres Públiques; Governació i Administracions Públiques, el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, l'Institut Cartogràfic de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Dilluns, 18 de febrer de 2008.— El Govern de la Generalitat posa en marxa el “Sistema d’Informació dels Polígons Industrials de Catalunya”, que té com a objectiu constituir un directori de polígons industrials a Catalunya caracteritzat necessàriament per ser el primer i l’únic en abastar tot l’àmbit territorial de Catalunya; pel seu caràcter continu i dinàmic, en tant que es garanteix el seu manteniment; centralitzat i oficial, ja que integra les dades dels departaments implicats i les entitats col·laboradores.
En el projecte hi participen el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, a través de la Secretaria d’Indústria i Empresa, juntament amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques –a través de la Secretaria de Planificació Territorial– i el Departament de Governació i Administracions Públiques –a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació–. El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona (PIRMB), l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) i la Diputació de Barcelona han estat incorporades des del primer moment a la iniciativa. Es preveu així mateix la incorporació d’altres entitats addicionals.
A partir de la presentació pública d’avui s’establirà un nou conveni entre les administracions participants, que preveu el desenvolupament d’un sistema d’informació de polígons industrials de Catalunya.
Aquest sistema permetrà:
- La creació d’un Directori únic de Polígons Industrials de Catalunya
- L’actualització de les dades geoespacials dels Polígons
- L’actualització de dades referents als seus serveis, equipaments, dotacions i altres indicadors que permetran conèixer el seu estat d’adequació.
Aquesta iniciativa, a més d’involucrar els municipis i les comarques en el seu desplegament, oferirà una visió supralocal del polígon necessària per impulsar una major coherència en les polítiques públiques en matèria de sòl i desenvolupament industrial, així com de disponibilitat de serveis de xarxes electròniques. Així mateix, aquest sistema d’informació permetrà vehicular les relacions entre el Govern i les diferents entitats en matèria d’anàlisi i estudis referents a polígons.
L’antecedent d’aquest projecte es remunta a la signatura d’un conveni per a l’elaboració de la base de dades geoespacial dels polígons industrials de Catalunya amb l’objectiu que pogués ser utilitzada per tots els agents territorials en les seves activitats. Signat el novembre de 2006 pels aleshores departaments de Medi Ambient i Habitatge i Treball i Indústria, l’ICC i el PIRMB, aquesta base de dades es va realitzar a partir de la suma d’iniciatives, estudis, anàlisis i propostes d’inventaris de polígons tant de l’àmbit català, com la regió metropolitana de Barcelona o projectes locals, relacionant els respectius indicadors amb la base de polígons mitjançant la seva codificació.

http://www20.gencat.cat/docs/Sala%20de%20Premsa/Documents/Arxius/innovacio_premsa.notaPremsa.59.NP%20SIPOLIND1203340304881.pdf