dijous, 7 de febrer del 2008

Les AMPA exigeixen al Consell de la Selva que mantingui el transport escolar urbà fins a final de curs

Reclamen que es busqui una solució de consens però de cara a l'any que ve
Les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) exigeixen que el transport escolar urbà a la Selva es mantingui fins a final de curs. Consideren que no es pot decidir «d'un dia a l'altre» eliminar un servei que té més de 1.500 usuaris, i critiquen el Consell Comarcal per la «mala gestió dels recursos». El que reclamen és que es consensuï una solució però de cara al curs que ve. Mentrestant, el Consell i els ajuntaments continuen negociant per aconseguir el finançament per mantenir el servei.

El president de l'AMPA de l'escola Jacint Verdaguer de Sils, Marcel Sallent, creu que s'ha d'elaborar algun tipus de normativa que reguli el funcionament i el finançament d'aquest servei. Malgrat això, creu que és «impensable» que el servei es deixi de fer a l'abril, tal com ha amenaçat el consell si els ajuntaments no accepten participar en el finançament. «Si no es té pressupost és que s'ha fet una mala gestió dels recursos», diu.

Per la seva part, Gemma Esteve, presidenta de l'AMPA de l'escola Sant Iscle de Vidreres, afirma que aquest tema el tractaran en la pròxima reunió de l'entitat, però ja va avançar que no estan d'acord amb la supressió «d'un dia a l'altre» del servei. «Per fer una cosa així ens haurien d'haver avisat amb temps», considera. La mateixa opinió va expressar la presidenta de l'AMPA de l'escola Sant Jordi de Maçanet: «No es pot prendre una decisió així perquè les conseqüències són finalment per als nens i per als pares».
Daniel Sancho, representant de l'AMPA del CEIP Sant Esteve de Caldes, va assenyalar que encara no tenen una opinió oficial i que esperen reunir-se demà amb el regidor d'Ensenyament. Tanmateix, Sancho va qualificar de «bestiesa» que el servei es talli a mig curs. «Si l'administració ha muntat una història, que l'acabi. Que no ho van preveure, que no tenen un pressupost?», va assenyalar Sancho. Pares i mares d'alumnes d'aquesta mateixa escola de Caldes i que són usuaris del servei van mostrar el seu disgust amb la possible retirada. Tots coincideixen a afirmar que el servei els és indispensable, perquè hi ha pares que no tenen cotxe o carnet, o que per motius laborals no poden anar a buscar els nens a l'escola. «Estem pagant els llibres, el menjador, i ara només falta que no puguem gaudir d'aquest servei», va comentar un pare.

El Punt