dilluns, 11 de febrer del 2008

Obertura de centre residencial d'acció educativa (CRAE), expedient 29/2007(declaració de compatibilitat).

Proposta de l’Alcaldia
Identificació de l’expedient : Obertura activitat de centre residencial d'accio educativa
(CRAE).
Fets :
1.- En data 23 de novembre de 2007 i amb registre d’entrada núm. 3781, el Sr. Jordi Pascual
Pèlach, en representació de la FUNDACIÓ PLATAFORMA EDUCATIVA, sol.licita llicència
d’activitat per a la implantació d’un centre residencial d’acció educativa ( habitatge en substitució de la llar ) en una finca situada al carrer Països Catalans 4.
2.- Els Serveis Juridics han emès informe.

Fonaments de Dret:

1.- La finca es troba classificada, segons el planejament urbanístic vigent a Sils, de sól urbà
consolidat zona 4, residencial semiintensiva.
L’article 79 de les NNNUU defineix aquesta qualificació urbanistica com les zones d’eixampla del casc urbà, destinades a l’habitatgfe unifamiliars aïllats segons tipologies de ciutat-jardí. L’article 93 de la mateixa normativa defineix lús de dita zonificació com : “Ùs residencial amb un màxim d'un habitatge unifamiliar per cada parcel.la.”.

2.- Segons la informació continguda en la documentació aportada els Centres Residencials d'Acció Educativa (CRAE) són habitatges substitutoris de la llar i constitueixen un servei d’utilitat pública que no comporta cap altra activitat que l’equivalent a la vida quotidiana i
familiar d'una família nombrosa. El nombre de menors acollits en un CRAE oscil·la entre 10 i 15 nois/es, d’edats compreses entre els 3 i 18 anys. Així, segons aquesta documentació, el Decret 284/1996, de 23 de juliol, defineix un CRAE com un servei residencial d'acolliment, per a la guarda i educació dels seus usuaris, mentre no poden retornar amb la família o se'ls troba una família acollidora, í el Centre assumeix les funciona educatives pròpies de la família per imperatiu legal. Segons la Llei 37/1991, de 30 de desembre, sobre mesures de protecció dels menors desemparats i de l’adopció, en el seu article 12.3, estableix que !es institucions d'acolliment han d’ésser totalment obertes, integrades en un barri o una comunitat i han d'organitzar-se sempre en unitats que permetin un tracte afectiu i una vida quotidiana personalitzats. Pel que fa al CRAE SILS - La Selva, la documentació aportada en la consulta
assenyala que serà un Centre per a la Infància i l’Adolescència que necessita acolliment atesa la
seva situació sociofamiliar. Tindrà una capacitat màxima de 1 a menors de 3 a 17 anys.

- Decret de l'Alcaldia del 5 de juliol de 2007, de Delegació d'atribucions de l'Alcaldia en la
Junta de Govern Local.

La Junta de Govern Local per unanimitat dels assistents adopta el següent

ACORD :

Primer.- Declarar la incompatibilitat de l’activitat de Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) tenint en compte el conceptes i naturalesa de l’activitat que es desenvolupa, que no deixa d’esser un equipament social, per tant l’activitat sol·licitada no està admesa pel planejament urbanístic vigent, al no integrar-se dintre del concepte d’us residencial habitatge unifamiliar aïllat.

Segon.- Donar trasllat d’aquest acord a l’interessat.

http://www.webgipal.net/Sils/download/080122Cg.pdf