diumenge, 24 de febrer del 2008

La Diputació demana a la Generalitat que restableixi el cabal ecològic del riu Ter


El ple de la Diputació de Girona ha aprovat una moció conjunta de CiU, PSC i ERC per demanar a la Generalitat fins a dotze mesures encaminades a pal·liar els efectes de la sequera a la conca del Ter, restituir-ne el cabal ecològic en la mesura que sigui possible i reconèixer el paper solidari dels municipis de la conca d'aquest riu cap a gran part del territori català.
Els tres grups exposen que fruït de la regulació del seu cabal a través d'embassaments i de la derivació constant d'aigua cap a altres conques internes catalanes, juntament amb l'escassetat de pluges, el riu Ter es troba molt sovint en unes condicions ecològiques extremadament precàries al seu pas per les comarques de Girona. Això causa, argumenta la moció, "un fort impacte ambiental, econòmic i paisatgístic i provoca el deteriorament dels aqüífers del Baix Ter i moltes alteracions a l'ecosistema del riu".
La moció també alerta sobre el compliment de la Llei específica del riu Ter de l'any 1959 i el Pla de cabals de manteniment de la Generalitat, que regulen el repartiment d'aigua del Ter garantint uns mínims, "que no s'acompleix la majoria dels dies de l'any".
La moció aprovada pel Ple de la Diputació de Girona es pot consultar en el document adjunt.

MOCIÓ TER