dimecres, 27 de febrer del 2008

S'aprova el Pla de seguretat viària 2008-2010 amb un pressupost inicial de 250 milions d'euros


El Govern de la Generalitat ha aprovat al Pla de seguretat viària (PSV) 2008-2010, un document clau que revisa i proposa les línies estratègiques que es desenvoluparan els propers tres anys per tal d'assolir els objectius generals de seguretat viària. El PSV aporta els instruments que permetran arribar a una reducció del 50% del nombre de morts respecte de l'any 2000, un dels objectius fixat per la Unió Europea per al 2010.

El PSV és un document transversal, impulsat pel Servei Català de Trànsit (SCT), que compta amb la participació de diverses entitats públiques i privades vinculades al món de la seguretat viària. El SCT, organisme que lidera l'execució del Pla, garantirà el seu pressupost inicial amb 250 milions d'euros.

Actuacions destacades:

- Mapa complet del risc d'accidentalitat: Avaluació contínua dels trams de concentració d'accidents i realització d'auditories de seguretat viària a les carreteres.

- Instal·lació de carrils bus-VAO: Els carrils bus-VAO s'instal·laran als accessos de Barcelona, només per a autobusos o vehicles d'alta ocupació.

- Pla director d'educació per a la mobilitat segura: Aquest pla comptarà amb la participació dels agents relacionats amb la prevenció d'accidents, com ara policies de trànsit, membres de l'àmbit educatiu i d'altres entitats que es dediquen a l'educació viària. Es recull la possibilitat d'incloure la mobilitat segura com a matèria obligatòria en la formació dels escolars catalans.

- EuronCAP per a motos: Sol·licitud al projecte EuronCAP, que avalua l'índex de seguretat dels turismes, perquè inclogui les motocicletes com a objecte del seu estudi.

- Cooperació amb els ens locals: Amb la finalitat de reduir la sinistralitat en les zones urbanes. Es vol desenvolupar plans locals de seguretat viària en totes les poblacions catalanes de més de 30.000 habitants o que siguin capitals de comarca, de manera que l'any 2010 els plans cobreixin el 70% de la població de Catalunya.