divendres, 15 de febrer del 2008

Pla català de mitigació del canvi climàtic 2008-2012



L'avantprojecte presentat ha estat elaborat en base a les 974 propostes rebudes durant el procés participatiu de la Convenció Catalana del Canvi Climàtic

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha presentat l'avantprojecte del Pla català de mitigació del canvi climàtic 2008-2012, una eina transversal que vol coordinar, impulsar i fer un seguiment de totes les actuacions que es duguin a terme per tal d'aconseguir una reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle i acomplir els acords de Kyoto.
El Pla ha estat elaborat per l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic d'acord amb les 974 propostes rebudes de la societat catalana durant el procés participatiu de la Convenció Catalana del Canvi Climàtic, celebrada a Barcelona des del 17 d'octubre de l'any passat fins el 14 de febrer de 2008. Ara li tocarà passar per un període de consultes a la Comissió Interdepartamental del Canvi Climàtic, i l'aprovarà, en darrera instància, el Govern de la Generalitat.
El pla es concreta en tres objectius estratègics:
Limitar el creixement de les emissions dels sectors difusos (sectors no inclosos en la Directiva del comerç d'emissions) al 37% respecte a l'any base. Aquest objectiu es concreta en evitar l'emissió de 5,33 milions de tones de CO2.
Reducció d'emissions i foment de la participació en els mecanismes flexibles del Protocol de Kyoto en els sectors sotmesos a la Directiva de comerç d'emissions.
Incrementar el coneixement del fenomen del canvi climàtic a través de la recerca, així com de la sensibilització, la formació i la participació.