dissabte, 2 de febrer del 2008

LA SELVA - AGENDA 21 , PLA D’ACCIÓ COMARCAL PER A LA SOSTENIBILITAT (PACS)



La comarca de la Selva està situada en el nord-est de la península Ibèrica i amb una extensió d'uns 1.000 km2 s'estén des dels vessants muntanyosos del Montseny, a més de 1.000 metres d'altitut, fins a la Costa Brava Mediterrània ocupant la part septentrional de la Depressió Pre-litoral Catalana.
La Selva és una regió que inclou 26 municipis repartits entre el litoral, la plana i la muntanya mitjana. Aquesta diversitat geogràfica permet al mateix temps trobar en una limitada porció de territori, una oferta cultural, paisatgística i lúdica molt variada. En menys d’una hora el visitant pot traslladar-se des de nuclis turístics de primer ordre internacional a paisatges angostos de difícil accés on la naturalesa es manté pràcticament inalterable des de fa dècades.
A més de la Costa Brava, les Guilleries, el Montseny, les llacunes de Sils, etc., són espais naturals d'interès públic que gaudeixen de protecció especial i tenen un atractiu especial en totes les èpoques de l'any, a més d'oferir la possibilitat d'allotjar-se en hostalatges familiars i en paratges recòndits on el viatger conviu en pau en contacte amb la naturalesa més pura.