divendres, 7 de març del 2008

Aproven recepcionar les urbanitzacions i els veïns es querellen


Nogué (IdS) considera que els convenis establerts són beneficiosos però a Vallcanera temen haver de pagar

El plenari de Sils va aprovar ahir la recepció de les tres urbanitzacions del municipi: Vallcanera, King Park i Les Comes. L'acord, pres a instàncies d'una moció proposada per ICV, es va aprovar per unanimitat i tots els grups consideren que serà beneficiós pels habitants dels residencials. Malgrat això, alguns parcel·listes de Vallcanera s'han querellat contra l'alcalde del municipi, Martí Nogué (IdS), i el secretari municipal perquè consideren que l'Ajuntament els vol fer pagar les obres per millorar els servei i no els pertoca: ho quantifiquen en un milió i mig d'euros. L'alcalde de Sils va negar ahir aquesta acusació.

L'Ajuntament de Sils ha establert un conveni amb l'entitat gestora de la urbanització de Vallcanera mitjançant el qual es compromet a encarregar un projecte sobre les deficiències als serveis i col·laborar econòmicament per millorar-los per tal de poder incloure la urbanització en el sistema de serveis municipal. Alguns parcel·listes, però, consideren que la persona que ha signat aquest conveni no pertany a la junta i que les obres les hauran de pagar ells, i acusen l'alcalde de prevaricació.

Nogué va considerar que l'enrenou s'ha declarat arran la propera convocatòria d'eleccions per tal d'escollir una nova junta a la urbanització i ho va qualificar de "coses seves internes". "És la primera vegada en 25 anys que l'Ajuntament s'asseu amb les urbanitzacions per tal de recepcionar-les i a sobre em posen una querella", va lamentar el batlle silenc. Tampoc va donar per vàlida la xifra que els denunciants atribueixen a les obres, perquè va destacar que no se sabrà quan costen fins que s'hagi fet l'estudi.

Diari de Girona