dimarts, 4 de març del 2008

Ja som 5.000 habitants!

Aquest diumenge es va celebrar un acte a l’Ajuntament de Sils per condecorar al ciutadà número 5000. Sils, que al 1991 comptava amb 2356 habitants, va passar als 4126 a l’any 2006, és a dir, en 14 anys la població silenca va experimentar un creixement del 67,5%, una xifra molt superior a la mitjana catalana. Aquest procés s’ha accentuat durant els dos darrers anys, havent-se assolit aquest principi d’any la xifra dels 5000 habitants.
Aquest major creixement de la població resident en el municipi de Sils s’ha d’atribuir al fet que és una població molt ben comunicada (AP-7, N-II, TAV), amb un habitatge a un preu molt competitiu respecte els municipis de la costa o les grans capitals (Girona i Barcelona), amb un elevat valor de l’entorn natural i paisatgístic, i una oferta molt atractiva per a tots aquells que en definitiva opten per la qualitat de vida.
En referència a aquest fet, l’alcalde de Sils, Martí Nogué i Selva, aclareix “Sils ha deixat de ser un poble petit, però tenim la intenció de no deixar de ser un poble”, parlant sobre la importància del creixement sostenible de la població per tal de no perdre l’equilibri que permeti la cohesió social i la qualitat de vida.