dijous, 6 de març del 2008

El torneig de futbol MIC tindrà 144 equips i 19 països representats

La Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, Caixa de Girona i l'Agrupació Esportiva Micfootball han presentat oficialment l'edició 2008 del torneig de futbol base Mediterranean International Cup (MIC), que es disputarà entre el 19 i el 23 de març a la Costa Brava i que compta amb la participació dels millors equips del món.
En l'acte de presentació, celebrat a la Fontana d'Or de Girona, l'organització ha anunciat que el Mic 2008 tindrà un total de 144 equips en representació de 19 països diferents. El torneig es dividirà en quatre categories (juvenil, cadet, infantil i aleví) i farà que més de 3.500 persones estiguin allotjades en pensió complerta cada dia del Mundialet, com se'l ha batejat popularment.
Durant cinc dies, entre les 14 poblacions de la Costa Brava que són seu es disputaran 370 partits de futbol. Segons càlculs de l' l'Agrupació Esportiva Micfootball, el MIC tindrà una gran repercussió mediàtica –hi ha 30 mitjans acreditats televisió en directe- i el nombre d'espectadors de tots els partits serà de més de 200.000.
Enguany, i després de que l'anterior edició fos un gran èxit, el Mediterranean International Cup se celebrarà a les poblacions de Lloret de Mar, Cassà de la Selva, Sils, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Calonge, Palamós, Mont-ras, Begur, Torroella de Montgrí-L'Estartit, l'Escala, Palamós i Vidreres.
En el marc del MIC, la Diputació de Girona tindrà un paper de "partner" i aportarà un total de 156.000 euros dividits en quatre anualitats per la seva organització. També facilitarà als municipis seu del torneig la contractació de l'equip mèdic necessari i subvencionarà el cost de tot el preventiu d'emergència.Aquesta col·laboració s'emmarca en la política de la Diputació de Girona de foment d'activitats esportives i turístiques i té en compte que el MIC representa per a les comarques gironines "una promoció important a nivell nacional i internacional i que es converteixin durant uns dies en un centre d'atenció de nombrosos mitjans de comunicació", ha destacat el president de la Diputació, Enric Vilert.