dilluns, 17 de març del 2008

Jordi Ausàs, nou Conseller de Governació i Administracions Públiques



El fins ara alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, ha pres possessió del càrrec de conseller de Governació i Administracions Públiques en substitució de Joan Puigcercós. Ausàs aposta per la 'continuïtat' de la feina impulsada per l'anterior conseller, especialment en el suport al món local.

El nou conseller ha remarcat la seva experiència en aquest àmbit i ha recordat que prové de la 'Catalunya més dispersa', de les comarques de muntanya. El president de la Generalitat, José Montilla, ha tingut paraules d'agraïment per Puigcercós i ha encoratjat Ausàs en la nova tasca.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha donat la benvinguda a Ausàs al Govern, tot advertint-lo que té al davant 'un repte i una responsabilitat molt important', ja que la Conselleria de Governació és 'una de les àrees clau de l'administració pública a Catalunya'. A més, ha dit que és un dels departaments 'amb major implantació al territori' a través les relacions amb el món local. Montilla ha recordat la seva experiència en el món local per dir que confia que 'ben aviat estarà familiaritzat amb les responsabilitats de la conselleria'.

Un cop ha pres possessió del càrrec, Ausàs ha expressat 'l'emoció' per ser membre del Govern de Catalunya i ha agraït 'la confiança' que li ha donat el president de la Generalitat pel càrrec. Ausàs ha remarcat que Governació és un 'departament clau' perquè té una presència 'molt significativa' en el conjunt del territori i ha apostat per 'donar continuïtat' a la feina feta en el camp del suport al món local. De fet, ha assegurat que 'més enllà de colors polítics, tothom reconeix la feina importantíssima que el departament ha fet de suport al món local'.

El nou conseller també ha apostat per seguir treballant en el camp de la 'modernització de les administracions' i en el de les noves tecnologies i la societat de la informació. Ausàs ha remarcat la seva experiència en el món local i la de 'buscar sinèrgies' i 'configurar majories amb diferents forces polítiques'.

Ausàs s'ha definit com a 'coneixedor de la realitat municipal' i de la 'Catalunya més dispersa, amb una demografia més feble, amb unes característiques molt específiques', en referència a les comarques de muntanya. El nou conseller creu 'important' que al Govern 'hi hagi aquesta veu' i unes polítiques de manera especial per 'una part del territori on encara hi ha determinats serveis bàsics que cal impulsar'.