dimarts, 4 de març del 2008

El municipi de Sils arriba als 5.000 habitants fruit del creixement dels últims anys

El municipi de Sils ja ha arribat als 5.000 habitants gràcies al naixament d'un silenc fa molts pocs dies. Aquest municipi, que al 1991 comptava amb 2.356 habitants, va passar als 4.126 a l'any 2006, és a dir, en 14 anys la població silenca va experimentar un creixement del 67,5%, una xifra molt superior a la mitjana catalana. Aquest procés s'ha accentuat durant els dos ?darrers anys, havent-se assolit aquest principi d'any la xifra dels 5.000 habitants.

Segons l'Ajuntament de Sils, aquest augment del creixement de la població resident en el municipi de Sils s'ha d'atribuir al fet que és una població molt ben comunicada - compta amb l'AP-7, la N-II i properament el TAV-, amb un habitatge a un preu molt competitiu respecte dels municipis de la costa o les grans capitals , amb un elevat valor de l'entorn natural i paisatgístic, i una oferta molt atractiva per a tots aquells que en definitiva opten per la qualitat de vida.

L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), va ressaltar que a causa d'aquest creixement si bé "Sils ha deixat de ser un poble petit, però tenim la intenció de no deixar de ser un poble", ja que segons Nogé, cal mantenir un creixement sostenible de la població per tal de no perdre l'equilibri que permeti la cohesió social i la qualitat de vida. Diumenge es va celebrar un acte commemoratiu pel silenc número 5.000 al consistori.

Diari de Girona