divendres, 28 de març del 2008

Estadística de distribució personal de la renda i de risc a la pobresa 2006


El 19% de la població catalana es troba sota el llindar de risc a la pobresa, segons l'Enquesta de condicions de vida de l'any 2006. Els ingressos són un 22,3% inferiors en les llars on la persona de referència és una dona.

L'Idescat presenta els resultats de l'Enquesta de condicions de vida 2006. L'edició d'enguany ofereix, d'una banda, una anàlisi aprofundida de la població amb risc a la pobresa i una actualització de les dades de distribució de la renda. En tots dos casos s'han tingut en compte variables significatives com ara la composició de la llar o les variables que relacionen la presència dels membres de la llar en el mercat de treball amb les càrregues familiars, amb una major desagregació. Aquesta edició presenta, dins del capítol de distribució de la renda, una nova anàlisi de les llars segons les dificultats per arribar a fi de mes, per a cadascuna de les variables més significatives.

Aquesta estadística es pot consultar al Banc d'estadístiques de municipis i comarques, així com una selecció de resultats a l'apartat Demografia i qualitat de vida.

L'Enquesta de condicions de vida és una estadística per mostreig amb periodicitat anual que realitza l'INE. El seu objectiu principal és produir informació sobre la distribució personal de la renda a través dels ingressos anuals nets de la població, la incidència i la composició de la pobresa, mitjançant l'establiment d'un llindar de risc a la pobresa. L'Idescat du a terme una explotació detallada que amplia els resultats per a l'àmbit de Catalunya.

Banc d'estadístiques de municipis i comarques. Estadístiques socials. Condicions de vida




Demografia i qualitat de vida. Ingressos, despeses i consum





Més informació