dimecres, 26 de març del 2008

Governació farà 70 nous estudis radioelèctrics

Aquesta ampliació se suma als 147 estudis que ja estan en marxa arreu de Catalunya per solucionar deficiències dels serveis de telecomunicacions

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, ha adjudicat un concurs per fer 70 estudis radioelèctrics arreu del territori que ofereixin solucions a diferents mancances en els serveis de telecomunicacions: telefonia mòbil, Internet de banda ampla i les emissions de ràdio i televisió digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Aquests nous estudis se sumaran als 147 que ja s’han fet o s’estan acabant:



El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha destacat que “aquests estudis faciliten el desplegament de les infraestructures necessàries perquè el 2010 tots els nuclis de més de 50 habitants tinguin accés a la telefonia mòbil, la banda ampla i la TDT, tal i com s’ha compromès el conseller Jordi Ausàs”.

Pla d’Estudis Radioelèctrics

El Departament de Governació i Administracions Públiques està realitzant un conjunt d’estudis radioelèctrics a diferents zones de la geografia catalana per tal d’optimitzar la xarxa d’infraestructures de telecomunicacions. Aquests estudis mesuren l'espectre radioelèctric i proposen solucions a les deficiències dels diferents serveis de telecomunicacions.

A partir dels resultats d’aquests estudis, l’STSI planteja als ajuntaments afectats una solució a les deficiències detectades. En primera instància, es comprova si és possible la utilització d’infraestructures ja existents que permetin compartir la prestació de diferents serveis. Quan aquesta solució no és viable, l’estudi radioelèctric proposa com a solució la construcció d’una nova torre. Aquesta infraestructura, consensuada amb l’ajuntament afectat i finançada per l’STSI, permetrà la instal·lació dels equips necessaris per donar servei.