dimecres, 19 de març del 2008

Ordenen tancar i canviar de lloc la planta d´asfalt del Pla de la Font

L'ACA considera que pot contaminar els Estanys de Sils

La planta asfaltadora del Pla de la Font de Vidreres té els dies comptats. L'alcaldessa de Vidreres, Rut Rosique (PSC), va signar ahir un decret que obliga a aturar definitivament la instal·lació i a moure-la de lloc, ja que un informe de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) considera que l'indret no és apropiat per la instal·lació i n'ha informat desfavorablement. El decret dóna 10 dies a l'empresa per aturar l'activitat i buscar un nou emplaçament per aquesta factoria, que alimenta d'asfalt les obres del desdoblament de la carretra C-35.

L'empresa, però, segons va reconèixer l'alcaldessa, té també temps ara per fer al·legacions. Tot i això, la voluntat de l'Ajuntament és fer moure la polèmica planta, ja que no té permisos i està aixecada en terrenys que l'ACA considera de greu risc en cas d'inundacions. Una rierada podria portar residus d'àrids i asfalt i contaminar la zona PEIN dels Estanys de Sils, destaca l'informe de l'administració de les aigües.

La planta d'asfaltatge de Vidreres ha estat objecte ja de tres decrets d'alcaldia.

El primer instava a aturar la producció d'asfalt fins que no es prenguéssin unes mínimes mesures de seguretat per evitar la contaminació del sòl al voltant de la factoria. La situació era de risc perquè a escassos metres de la planta hi ha cinc pous d'aigua potable que abasteixen Vidreres.

El segon decret va regular els horaris de treball de la factoria, que funcionava també a la nit. Els veïns del Pla de la Font es van queixar del soroll que provocava l'activitat a les nits, així com de la pols que aixeca l'activitat i l'elevat pas de camions que provoca la planta.

El tercer decret, i sembla que definitiu, ve donat per un informe de l'ACA sol·licitat per la mateixa empresa propietària de la planta per tal de poder-la legalitzar. La conclusió negativa de l'ACA ha portat l'Ajuntament a demanar el tancament definitiu de l'activitat.



Diari de Girona