dimecres, 5 de març del 2008

Sils gairebé ha doblat la població en deu anys i ja ha arribat als 5.000 habitants


L'Emma Gispert Amargant té un mes de vida i és la silenca número 5.000. Una xifra històrica que l'Ajuntament de Sils ha volgut commemorar entregant a aquest nadó i als seus pares un record del municipi –a la fotografia–. El creixement de la població de Sils ha estat espectacular els últims anys, seguint la dinàmica que han patit altres pobles de la Selva situats a segona línia de mar.

El 1998, el cens de població a Sils era de 2.848 persones. Al llarg d'aquesta dècada, el creixement d'habitants ha estat continu i progressiu: 3.078 l'any 2000, 3.512 el 2003, 3.947 el 2005, 4.347 el 2007 i 5.021 a data d'ahir. Aquesta dinàmica ha anat en paral·lel al boom del sector de la construcció, que ara ja sembla que està decaient, segons va explicar l'alcalde, l'independent Martí Nogué. «Ja fa temps que donem poques llicències de construcció i simplement s'estan acabant les promocions que ja estaven començades», explica.

Al seu parer, Sils està tenint un creixement sostingut: «Hem deixat de ser un poble petit, però tenim la intenció de no deixar de ser un poble». Per Nogué, és important mantenir un equilibri entre la cohesió social i la qualitat de vida. I afirma que l'Ajuntament ja està treballant per projectar els equipaments necessaris per fer front a aquest creixement de població. Per exemple, l'institut s'ubicarà gairebé segur a la nova urbanització de Mallorquines. També s'ha demanat ajut a la Generalitat per a l'edifici que acollirà la biblioteca i l'arxiu municipal.

El Punt