dissabte, 8 de març del 2008

Les famílies pagaran 290 euros per portar els nens des de les urbanitzacions a les escoles


Cada ajuntament a discreció podrà disminuir l'import de pagament abonant el que cregui adient
Les famílies dels 11 municipis de la Selva interior que viuen en urbanitzacions i que els seus nens utilitzen el transport escolar no obligatori cada dia per arribar als seus centres escolars hauran de pagar 290 euros de cara al curs vinent per aquest servei, segons la documentació que ha pogut accedir aquest diari. De tota manera, aquest import es podrà veure disminuït a cada municpi, ja que serà el mateix ajuntament qui decidirà l'import que els abona.
Tot i que aquesta no és l'única proposta de pagament -el copagament- que està estudiant el Consell Comarcal de la Selva, si que és la que els quatre municipis amb més usuaris de transport escolar no obligatori han escollit. La consellera d'Educació del Consell Comarcal, Sònia Da Silva, va confirmar que la setmana passada es van reunir amb els alcaldes dels quatre municipis més afectats -que representen el 70 per cent del cost- i en la reunió, "van decidir que cooperaran amb les famílies per tal de pagar el transport escolar però no n'assumiran tot el cost", va afegir Da Silva.
De fet en el l'últim ple de Sils, el portaveu d'ICV, Albert Miralles va demanar explicacions sobre aquest tema i va demanar que l'Ajuntament n'assumeixi la totaliat del cost. L'alcalde, Martí Nogué (IdS), per la seva banda, va confirmar que optaran pel copagament ja que el municipi no pot assumir-ho.
Pagament a tres terminis
El Consell Comarcal preveu que les famílies paguin tres rebuts: un d'inical de 110 euros al mes de juliol, un de 90 al desembre i un altre, cap al març de 90 euros. D'aquests, els ajuntaments podrien triar entre pagar-ne algun o la seva totalitat.
Per altra banda, s'ha de tenir en compte que el cost de transport escolar no obligatori a la Selva interior pujarà, ja que dels 1457 usuaris d'aquest curs 2007-08, l'any vinent es preveu que s'arribi a la xifra de 1.530, cosa que suposarà passar dels 870.000 euros als 915.000. Sense notícies d'Educació
Així doncs, el Consell Comarcal continuarà essent l'encarregat de gestionar el servei però encara es plantegen la possiblitat d'optimitzar les rutes per reduir-ne el cost. La consellera d'Educació del Consell Comarcal va avançar que el Departament d'Educació encara no els ha comunicat si pensa pagar els 393.000 euros d'aquest any. Per altra banda, Da Silva va explicar que properament s'informarà els municipis més petitsdes sobre les propostes de pagament per l'any vinent i que "passat Setmana Santa ja haurà d'estar tot decidit".
Diari de Girona