dissabte, 29 de març del 2008

El Govern destina 11.504.396 euros a projectes per a joves impulsats pels ens locals catalans


També destina 1.784.745 euros a finançar les activitats de les entitats juvenils

La Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania ha obert una doble convocatòria de subvencions amb l’objectiu de donar suport a les polítiques de joventut impulsades pels municipis catalans i de recolzar el teixit associatiu juvenil del país.

La primera, amb un import màxim d’11.504.396 euros corresponent al bienni 2008-2009, es destina a finançar projectes per a joves impulsats pels ens locals catalans (ajuntaments, mancomunitats de municipis, consorcis constituïts per ens locals i entitats municipals descentralitzades) en el marc d’un pla local de joventut, tal i com contempla el Pla Nacional de Joventut de Catalunya. D’aquesta línia de subvencions, un total de 7.504.396 euros serviran per finançar projectes amb activitats i la resta, 4.000.000 euros, per a actuacions d’adquisició, rehabilitació, reforma o construcció de béns inmobles.

La segona, amb una quantitat d’1.784.745 euros corresponent a l’any 2008, es destina a entitats juvenils i associacions que ofereixen serveis a la joventut. La major part d’aquestes subvencions, 1.210.930 euros, s’adrecen a donar suport a les activitats d’aquestes entitats i a contribuir a les despeses d’infraestructura i personal. L’altra part, 573.815 euros atenen les sol·licituds per a inversions en béns inmobles destinats a activitats juvenils (adquisició, realització d’obres de nova planta, d’ampliació, millora, manteniment o reforma de béns inmobles).
El termini de presentació de les sol·licituds s’acaba el 29 d’abril en el cas de les entitats i el 6 de maig en el dels ens locals. Les sol·licituds s’han de lliurar al registre de la seu de la Secretaria de Joventut a Barcelona (c. Calàbria, 147) o bé a qualsevol de les Coordinacions Territorials (Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre). Els impresos de les dues convocatòries es poden obtenir a través de la pàgina web: www.gencat.cat/joventut/ajuts. En el cas de les subvencions dels ens locals, també es poden tramitar pel portal www.eacat.net.