dilluns, 31 de desembre de 2007

Sils reallotja sis persones a un hostal en cremar-se casa seva


Un dels inquilins ha de saltar des del primer pis per salvar-se

Jordi Bes, Sils.
L'Ajuntament de Sils va reallotjar ahir a la tarda sis persones de mitjana edat en un hostal perquè se'ls havia cremat part de casa seva, que es troba al car rer Església número tres de la població. Els inquilins van poder sortir-ne pel seu propi peu sense que els afectés el foc, si bé un d'ells va haver de saltar des d'un primer pis i van portar-lo a un centre sanitari perquè li miressin el peu.
El foc es va declarar passades les cinc de la tarda en el baix de la casa, que té dues plantes, van informar els Bombers de la Generalitat. Els inquilins que estaven a la part baixa van sortir pel seu propi peu, mentre que un altre que s'estava dutxant al pis de dalt va optar per saltar al carrer des d'una alçada d'uns tres o quatre metres. L'home va caure sobre una motocicleta i va ser portat per la Policia Local al Centre d'Atenció Primària (CAP) de la població perquè el visitessin. Els bombers van afirmar que n'havia sortit amb un peu embenat, informació que no van confirmar les fonts municipals.
La Policia Local va explicar que la causa del foc podria ser una estufa de llenya. L'alcalde de Sils, Martí Nogué, que també és bomber, va explicar que les flames es van estendre per la cuina i el menjador però que no van afectar la zona on dormen els residents a la casa de la primera planta. No obstant això, també hi havia una zona per dormir al baix. El consistori va optar per reallotjar-los a l'Hostal Rolls de la població donat l'estat en què va quedar casa seva.
Les sis persones són treballadors, quatre dels quals de Mali i dos de Gàmbia. Tots ells van sopar un cop van arribar a l'hostal i avui al matí hi esmorzaran a l'espera que es determini si poden tornar a l'edifici del carrer Església.
Nogué va agrair la col·laboració del fill del propietari d'Alvifoc, un establiment dedicat a la venda d'utensilis contra el foc que es troba uns números més enllà del carrer l'Església. El jove va tenir una actitud molt activa en les tasques per apagar l'incendi ja que va emprar uns set o vuit extintors per fer front a les flames. A més, hi van participar tres dotacions dels Bombers que van controlar el foc en pocs minuts.
Diari de Girona