divendres, 15 de maig del 2009

Motius econòmics i pocs alumnes, arguments del delegat d'Educació per no fer una altra escola a Sils


Motius econòmics i pocs alumnes, arguments del delegat d'Educació per no fer una altra escola a Sils

La reunió d'ahir entre el delegat territorial d'Educació, Andreu Otero, i el consell escolar de Sils va tornar a resultar infructuosa. El delegat va reiterar l'argument de manca d'alumnes preinscrits per fer-se enrere de la nova escola promesa a la població, però també hi va afegir motius econòmics. En vista de la decisió d'Educació, pares i mares i altres veïns han decidit constituir la Plataforma Sils: Volem l'Escola Nova Ja! i pensen emprendre accions per reivindicar el nou centre.

La decisió d'Educació de no tirar endavant la nova escola d'educació infantil i primària de Sils ha provocat la reacció de bona part de la població. Unes 250 persones, entre pares i mares afectats i altres veïns, a més de l'alcalde, Martí Noguer, van tenir una reunió ahir amb Andreu Otero, perquè els donés explicacions del perquè no és possible una altra escola a Sils.

L'argument inicial donat pel departament va ser que hi havia un nombre insuficient d'alumnes preinscrits. Ahir, però, segons va explicar la portaveu de la plataforma, Meritxell Sanchis, Otero va admetre que també s'havien fet enrere per motius econòmics.

Segons els pares, no s'entén per què no es tira endavant un projecte d'estudis que ja tenia existència formal; equip directiu amb projecte d'escola, permís d'obres, alumnes preinscrits (fins i tot les sol·licituds de preinscripció per al servei de transport i menjador escolar del Consell Comarcal), i que ja havia estat presentat als pares i mares per l'inspector de la zona. A més, s'hi afegeix que l'actual escola de Sils, el CEIP Jacint Verdaguer, ja està massificada.

Paral·lelament, la Plataforma Sils: Volem l'Escola Nova Ja! té previst iniciar accions reivindicatives. Segons va explicar ahir Meritxell Sanchis, la primera acció de la plataforma serà diumenge, a les 11, quan faran samarretes reivindicatives i, a les 12, tallaran la carretera que travessa el poble.

Reunió amb Maragall

Segons va explicar Martí Noguer ahir a aquest diari, dijous es reuniran amb el conseller Ernest Maragall, perquè volen que els expliqui aquesta negativa i poder-li manifestar els arguments de Sils perquè es faci la nova escola.

http://www.elpunt.cat/girona/article/2-societat/16-educacio/37602-motius-economics-i-pocs-alumnes-arguments-del-delegat-deducacio-per-no-fer-una-altra-escola-a-sils.html