dimarts, 9 de setembre del 2014

ENTRADA AL GOVERN DEL CONSELL COMARCAL DE LA SELVA

El PSC entra a formar part del govern al Consell de la Selva

Els socialistes accepten l'oferta de pacte del president Salvador Balliu i assumeixen la vicepresidència

09.09.2014 | 07:39


CiU i PSC van tancar el pacte per governar plegats al Consell Comarcal de la Selva. D'aquesta manera, el govern torna a recuperar la majoria que havia perdut a finals de juliol quan ERC va sortir del govern. Els republicans consideraven que no s'havien depurat prou responsabilitats després del cas Manga, que va acabar amb diverses detencions i imputacions dins de l'ens comarcal, entre elles la de l'expresident Robert Fauria i la del gerent, Joan Burjachs, que finalment va acabar dimitint fa poques setmanes. Com ja va avançar Diari de Girona diumenge, el president, Salvador Balliu, va convidar els socialistes a entrar al govern, una oferta que han acceptat "pel bé de la comarca", segons el portaveu del PSC, Martí Noguer.
El pacte també preveu que alguns dels set consellers socialistes que actualment hi ha a l'ens comarcal formin part de la Comissió Permanent del Ple i assumeixen responsabilitats en algunes de les àrees de l'ens comarcal.
Amb aquest nou pacte entre CiU i el PSC, l'equip de govern del Consell Comarcal estarà format per un total de 19 consellers (CiU-PSC) dels 33 que formen el ple del Consell. Els socialistes consideren que des que Balliu va assumir la Presidència l'abril de 2013 -en substitució de Robert Fauria, que està imputat pel cas Manga- ha hagut de prendre un seguit de mesures i decisions que en moltes ocasions de ben segur no li han estat fàcils però les ha pres i no li ha tremolat la mà. "Per això, des del PSC hem vist amb molt bons ulls l'oferta que el mateix president ens ha fet", va remarcar Nogué.
Treballar per la comarca
L'entrada del PSC al govern del Consell només té un únic objectiu i és "poder treballar de la mà de Convergència i Unió perquè el Consell Comarcal recuperi la seva normalitat com més aviat millor i els ajuntaments i els ciutadans de la Selva continuïn confiant en un ens que sempre ha estat capdavanter en la majoria de competències que té delegades per part de les diverses administracions", va assegurar Nogué. En aquesta línia, el portaveu socialista al Consell va deixar clara la seva voluntat de treballar pel bé de la comarca des de la primera línia. "Podíem haver criticat la tasca de l'equip de govern, des de segona línia; o bé fer el que hem fet, posar-nos a treballar; la segona opció ens ha semblat la més correcta pel bé de tots", va advertir.
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu (CiU), es va mostrar agraït als socialistes per voler accedir a governar el Consell en un moment com l'actual.
El mateix Balliu va dir que "conec el tarannà i la manera de treballar del portaveu socialista i sabia que, per sobre de tot, prioritzaria la comarca i ha estat així". Per això, el president de l'ens no va dubtar ni un moment a posar-se en contacte amb la formació socialista després de la sortida dels consellers d'ERC del govern.
En aquest sentit, Salvador Balliu va assenyalar que "la seva entrada permetrà que la feina la puguem tirar endavant entre més persones perquè en els darrers mesos els consellers de CiU hem hagut d'assumir les àrees dels consellers d'ERC, que varen sortir a finals del mes de juliol de l'equip de govern".
L'actual president del Consell Comarcal de la Selva va assegurar que no té cap dubte que en aquest nou equip de govern de CiU amb el PSC hi haurà una bona entesa i un bon ambient de treball i que tindrà com a principal objectiu la comarca i els seus ciutadans.
Amb l'entrada del PSC a l'equip de govern, alguns dels consellers assumiran responsabilitats en diferents àrees. Així, tal com va explicar el mateix president de l'ens selvatà, el portaveu dels socialistes, Martí Nogué, es converteix en el nou vicepresident de l'ens comarcal i, alhora, serà el conseller responsable del departament de Serveis a la Ciutadania; paral·lelament assumirà les àrees de Serveis Tècnics i Gestió Tributària.
Font: Diari de Girona

El PSC, nou aliat de CiU en el consell de la Selva

L'acord preveu l'entrada de cinc consellers socialistes a l'equip de govern


Un ple del Consell de la Selva en una imatge d'arxiu.Foto: LLUÍS SERRAT.
1
CiU ja té nou aliat en el Consell Comarcal de la Selva. Després de la marxa d'ERC del govern, a final del mes de juliol, arran del tsunami que va suposar el cas Manga i la implicació de diversos dirigents i treballadors d'aquest organisme, els convergents han signat un acord amb el PSC per recobrar l'estabilitat. D'aquesta manera, cinc dels set consellers socialistes que hi ha actualment a l'ens entraran a formar part de la comissió permanent del ple i assumiran responsabilitats en diverses àrees.
Segons el portaveu del PSC en el consell selvatà, Martí Nogué, s'ha pres aquesta decisió “pel bé de la comarca i els seus ciutadans”. Al seu parer, l'actual president comarcal, Salvador Balliu (CiU), “ha pres un seguit de mesures i decisions que de ben segur no li han estat fàcils però les ha pres i no li ha tremolat la mà”. Per això, segons continua explicant, s'ha vist amb molt bons ulls l'oferta que els va fer el mateix president. “L'únic objectiu és poder treballar amb CiU perquè el consell recuperi la seva normalitat com més aviat millor”, ha assenyalat Nogué. I afegeix: “Podíem haver criticat la tasca de l'equip de govern o bé el que hem fet, que és posar-nos a treballar.”
D'altra banda, Salvador Balliu ha manifestat el seu agraïment a la formació socialista per haver acceptat governar plegats el Consell Comarcal de la Selva en un moment com l'actual: “Conec el tarannà i la manera de treballar del portaveu socialista i sabia que, per sobre de tot, prioritzaria la comarca.” En aquest sentit, Balliu creu que l'entrada del nou soci permetrà una millor gestió de la feina, ja que, des de la sortida d'ERC de l'equip de govern, CiU havia assumit totes les carteres.
El cartipàs
Ara, el nou cartipàs atribueix la vicepresidència del consell a Martí Nogué, que també serà responsable de Serveis a la Ciutadania, Serveis Tècnics i Gestió Tributària. El PSC també portarà Promoció i Desenvolupament Social i Sostenible a través de Manel Roqueta, que també liderarà Desenvolupament Turístic i Cultura; Josep Manel Valverde assumirà Sostenibilitat i Territori; Josep Fernàndez s'encarregarà d'Esports, i Enric Nualart serà el responsable de Noves Tecnologies.
Font: El Punt