dijous, 12 de febrer del 2009

NOU TALLER D’OCUPACIÓ DE RECUPERACIÓ D’ESPAIS NATURALS I JARDINERIA A SILS

De nou, l’ajuntament de Sils ha aconseguit una nova edició del Taller d’Ocupació de Recuperació d’Espais Naturals, amb la col·aboració de l’Escola Taller del Consell Comarcal de la Selva.

L’objectiu d’aquest Taller d’Ocupació és millorar l’ocupabilitat de persones majors de 24 anys que estan en situació d’atur, preferentment aturats de llarga durada, dones, majors de 45 anys i altres. Concretament, el Taller d’Ocupació de Sils es centra en la recuperació i manteniment de l’Estany de Sils.

Resultats del Taller d’Ocupació anterior

Alguns dels resultats que es van aconseguir a través de les intervencions del Taller d’Ocupació de l’any passat van ser:

La millora paisatgística de la zona de la llacuna de depuració terciària, amb la sega periòdica del prat humit que l’envolta, la gestió del canyís i la instal·lació d’un plafó informatiu a l’entrada.

El manteniment de l’itinerari per l’Estany i l’adequació dels elements d’ús públic (aguaits, senyals, passeres...), realitzant la neteja i recollida de brossa, desbrossament periòdic i arranjament de desperfectes.

La millora ambiental de la mota i la integració paisatgística dels aguaits, amb la plantació de vegetació i manteniment de la ja existent.

Suport en el projecte de millora ecològica i paisatgística de la sèquia de Sils, amb la plantació d’arbres de ribera i el control de la canya eliminada com a espècie invasora.

Recuperació de la nova ruta de l’Observatori Vell i de la Ruta dels Estanys, amb la instal·lació de plafons informatius i senyals de seguiment.

Gestió de la parcel·la custodiada, amb la sega del prat de balcalló, eliminació de plantes al·lòctones, neteja de brancam i plantació de plantes típiques dels recs i canals que voregen encara algunes parcel·les.

El nou Taller d’Ocupació: Restauració d’hàbitats i ordenació dels usos públics de l’Estany de Sils

Els dos grans eixos d’actuació del Taller d’Ocupació d’aquest any són:

1. Restauració i millora dels hàbitats de l’Estany de Sils

a. Millora de la qualitat ambiental de la xarxa fluvial de l’Estany de Sils

b. Recuperació de prats de dall a la zona de la llacuna de depuració terciària

c. Restauració de la mota que voreja la llacuna permanent

2. Ordenació dels usos públics

a. Millora de l’accés a la llacuna de depuració terciària

b. Condicionament d’un sender per la riera de Vallcanera

c. Manteniment de la xarxa bàsica de senders i dels equipaments d’ús públic