dimarts, 25 d’agost del 2009

El Més Calent a l'Aigüera

Els grups desconeixen quan ha de reunir-se per acabar de llimar diferències o desisitir de presentar-la

L'alegria amb què fa un mes va despenjar-se el president de CDC a la Selva, Narcís Junquera, assegurant que l'oposició de Sils preprava una moció de censura per fer fora l'alcalde de la població, Martí Nogué (IdS), és ara pura calma. Cap partit té pressa i el període de vacances ha ajudat a dilatar el temps. Fins i tot, a hores d'ara, cap formació no sap qui ha de prendre la iniciativa per contactar amb les altres i emplaçar-se a parlar. De moment, l'únic cert és que la moció de censura no es presentarà a principis de setembre com s'havia anunciat.
El portaveu de CiU a Sils, Francesc Anoro, reconeix que fa un mes que no parla amb els membres de l'oposició i explica que en relació amb la preparació de la moció de censura hi ha aspectes de discrepància amb AMS i ICV "però que són salvables". No obstant això, assegura no tenir pressa i estar molt tranquil, ja que si s'aconsegueix un acord "serà meravellós" i si no "seguirem tots tan amics com sempre". Si prosperés la moció és segur que Anoro seria el futur alcalde. Cap de les altres dues formacions ho qüestiona.
Tant AMS com ICV reconeixen que les paraules de Junquera van contribuir a paralitzar el procés, ja que en un primer moment es preveia realitzar el pacte d'esquena a l'opinió pública i per presentar-lo una vegada s'haguessin acotat tots els termes. Ara, els partits s'han trobat discrepàncies internes i opinions contràries que els estan obligant a negociar i a donar explicacions a la seva militància.
Des d'AMS, el seu portaveu, Antoni Tello, confirma aquest extrem apuntant que totes les formacions volien "una cosa més discreta" perquè després de l'anunci de Junquera "ens vam posar tots molt nerviosos". "Si no hagués sortit a la premsa ja ho tindríem, tant si al final es tirava endavant com si no", etziba. Tello creu, igual que Anoro, que manquen encara molts detalls per negociar com la definició de les regidories, quin serà el procés de treball de l'equip de govern que surti i com es tirarà endavant el consistori. Concreta, també, que la proximitat de les eleccions autonòmiques resulta un fre perquè queda molt poc temps i cada partit haurà de treballar el territori per aconseguir incrementar els resultats.
L'anunci de Junquera va obligar ICV a fer una assemblea per tal d'exposar la situació a la militància i calmar els ànims del sector crític. El seu portaveu, Albert Miralles, declara que l'ideal hagués estat acabar primer les negociacions "per no dificultar els acords". I és que "això és un matrimoni a tres i hi ha interessos", apunta. Ara bé, des de la direcció del partit ecosocialista han donat "llum verd" a la formació local perquè puguir realitzar un pacte amb CiU sense cap inconvenient.
De totes maneres, encara falta que els tres partits ratifiquin la seva voluntat de presentar una moció de censura i formalitzin el seu compromís de govern però malgrat que "cap partit ha dit que ningú no estigui d'acord", com explica Miralles, "en l'última trobada es va quedar que ja ens trucaríem, però qui ha de trucar?", es pregunta Tello

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/08/25/loposicio-sils-no-data-presentar-mocio-censura/352596.html