dijous, 12 de novembre del 2009

El moll de l´estació té uralita i l´enderroc val 10.000 més


L'edifici es troba encerclat per tanques i no es permet estacionar en l'aparcament que hi ha a la zona.
Carles Colomer

L'Ajuntament preveia rehabilitar-lo però després d'avaluar-ne el mal estat va decidir tirar-lo a terra i construir-hi un nou edifici d'ús sociocultural

L'Ajuntament de Sils ha iniciat aquesta setmana l'enderroc del moll de l'estació de tren de la població però poc abans, durant una revisió tècnica de l'edifici, quan el projecte ja estava enllestit, els tècnics municipals van veure que hi havia uralita al teulat d'aquest antic edifici de mercaderies.
Aquest entrebanc ha provocat, tal com explica l'alcalde, Martí Nogué (IdS), "fer un projecte especial, enviar-lo al Departament de Medi Ambient, per aquest tipus de residus" i que haurà suposat un increment de 10.000 euros en el projecte inicial, que estava valorat en uns 23.150 euros.
La uralita és un fibrociment que té l'amiant entre els seus components, una substància que es fa pols ràpidament i és cancerígena. Aquest element provoca, tal com explica l'alcalde, que s'hagi hagut de contractar una empresa especialitzada que tracti aquest tipus de residu i, alhora, ha provocat que s'hagi hagut de precintar la zona i prohibit l'aparcament en una àrea on diàriament estacionen uns 200 vehicles.
Les obres d'enderroc es preveu que tinguin una durada d'entre vuit i deu dies i mentrestant no es pot accedir en cotxe a l'esplanada de l'estació. Quan s'hagi enderrocat l'edifici que "després d'inspeccions es va decidir que era perillós i es trobava en mal estat", mentre no s'hi construeixi cap equipament municipal en l'àrea que deixa lliure, s'hi podrà aparcar.

Equipament sociocultural

En un futur, en aquest indret on s'aixeca el moll de l'estació s'hi preveu un espai sociocultural. De moment, no està decidit el seu contingut, remarca Martí Nogué, "ja que ens vam comprometre a parlar-ne amb tots els grups tant de govern com d'oposició, i ara ens hi posarem".
El que sí que queda clar, però, és que l'any que ve s'ha d'enllestir el projecte d'aquest equipament municipal, pel qual l'Ajuntament té una subvenció atorgada de 17.000 euros. I, d'altra banda, compta amb gairebé un milió d'euros d'ajuts de Generalitat i Diputació, inicialment per a una biblioteca i un polivalent.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/11/12/comarques-moll-lestacio-uralita-lenderroc-10000/369205.html