diumenge, 5 de maig del 2013

ACTE INSTITUCIONAL: LLIURAMENT DE DISTINCIONS


Sils distingeix totes les persones que han estat regidores al municipi

05.05.2013 | 00:00
L´Ajuntament va distingir fins a 45 persones que han estat regidores.
L´Ajuntament va distingir fins a 45 persones que han estat regidores. 

L'Ajuntament de Sils va fer ahir un acte institucional en què va distingir totes les persones que han estat regidors al poble amb un escut de solapa del municipi. L'alcalde Martí Nogué va explicar que aquesta distinció estava prevista en un reglament del consistori per a tots els regidors, però no s'havia fet "perquè la metodologia era molt farragosa". En aquest sentit, l'alcalde va destacar que des del govern han fet una actualització del reglament "per fer-lo més àgil" i han decidit entregar les distincions a totes les persones que han estat regidors al municipi.
A l'acte, es va entregar un total de 45 escuts de solapa i n'hi va haver de dos tipus: d'or i de plata. El tipus de metall canviava en funció de la durada. Els d'or es van donar a les persones que han estat més de 8 anys regidores i els de plata, a les que ho han estat fins a 8 anys. Segons va explicar l'alcalde, es van entregar 15 escuts de solapa d'or i 30 de plata.


--------------
A l'acte van assistir molts dels 45 regidors i regidores electes del nostre municipi des de la instauració de la democràcia, gaudint de la presència dels seus 3 alcaldes -el Sr. Jaume Pastells, el Sr. Joaquim Rovira i l'actual alcalde el Sr. Martí Nogué- i del vicepresident del Consell Comarcal i regidor de Lloret el Sr. Jordi Orobitg qui va col·laborar en la imposició d'aquestes distincions.
Els parlaments de les diferents autoritats es van realitzar tenint totes elles un punt en comú: el treball en democràcia i la importància d'aquesta
El Sr. Jordi Orobitg va destacar la situació actual dels consistoris que viuen  uns moments on el treball municipal es veu limitat per diferents imposicions i per la situació econòmica actual, però que malgrat això, cal destacar la tasca de tots els ajuntaments i agrair el fet que encara hi hagi gent que voluntàriament vulgui cedir espais de la seva vida per treballar pel municipi.
L'Alcalde Martí Nogué va voler ressenyar en el seu discurs que: "ser avui aquí, a La Laguna  implica el reconèixer i agrarir a cadascún de vosaltres la vostra tasca i dedicació al muncipi, minvant d’aquestes hores a les famílies a les quals també vull agrair el seu recolzament i comprensió. I també, ser avui aquí, significa reconèixer i enfortir el que suposà la instauració de la democràcia per poder conduir les nostres vides i municipi amb plens drets i llibertats."
Per la seva part, el Sr.Joaquim Rovira va agrair la tasca realitzada per l'actual consistori per realitzar aquest reconeixement destacant la importància de la feina que es realitza quan s'està al capdavant del municipi, dura però agraida ja que "t'has d'estimar el teu poble".
Per últim el Sr.Jaume Pastells -primer alcalde de la democràcia-, va agrair la realització d'aquest acte i la possibilitat de reunir a molts dels membres electes, ja que un "reconeixement així, mai s'havia realitzat". 
L'acte va finalitzar amb el Cant dels Segadors i es pot concloure amb aquesta idea: fou un moment de reunió de diferents generacions de la política local amb una visió única "sempre s'ha actuat des de la perspectiva de la millora del poble" segons destaca l'alcalde Martí Nogué.