dimecres, 3 de juliol del 2013

L'AJUNTAMENT ESTUDIA INICIAR EL PROJECTE D'HORTS URBANS A SILS

CONSULTA SOBRE LA CONVENIÈNCIA DE LA CREACIÓ D’HORTS URBANS

Malauradament al municipi hi ha famílies que estan passant per moments difícils i es troben en una situació de vulnerabilitat.
Per això des de l’Ajuntament estem estudiant la possibilitat de posar en funcionament uns horts a prop del nucli urbà de Sils amb la intenció de posar-los a la disposició de les persones que estiguin interessades en conrear-los. D’aquesta manera la gent  aprofitarà la producció per reduir les despeses familiars.
A banda d’un nombre determinat de persones en situació de vulnerabilitat, per les quals es reservarien un nombre determinat  d’horts, la proposta d’horts urbans municipals està oberta a tothom. Això sí: totes les persones a les quals s’assignés un hort s’haurien de comprometre a destinar laseva producció exclusivament a l’autoconsum, mai a la venda.
Si aquest projecte tirés endavant l’Ajuntament té pensat fer-se càrrec de les despeses que comportessin la instal·lació dels horts. Però un cop estiguessin assignats als seus usuaris aquests també haurien de contribuir mínimament a sufragar part dels costos del funcionament (per exemple de les despeses del sistema de rec).
En aquesta fase inicial del projecte en la qual ens trobem ara l’Ajuntament necessita saber si realment hi ha una demanda consistent de gent que estigui interessada en conrear algún d’aquests horts. Si és el vostre cas, caldria que passéssiu pel Centre Cívic a recollir una butlleta i la retornéssiu omplerta al mateix Centre Cívic abans del dia 31 de juliol.
La butlleta està pensada només per recollir informació sobre el nombre de gent interessada i per saber què els motiva a conrear un hort. No serà cap llista d’espera ja que, un cop el projecte estigui definit a partir del que s’hagi respost a les butlletes, l’Ajuntament haurà de redactar unes bases que estableixin la distribució dels horts i el seu funcionament. Tot això en el supòsit que es trobés un nombre suficient de gent interessada.
Passat l’estiu, un cop el projecte estigués més ben definit, es convocaria a totes les persones interessades a una reunió per tal d’explicar-los els següents passos a seguir.


REGIDORIA DE BENESTAR SOCIAL
Font: Quadern de Sils, núm. 80