dimecres, 21 de maig del 2014

SILS INICIA UN TALLER D'HORTS ECOLÒGICS PER A L'AUTOCONSUM

Alumnes  marcant el terreny i preparant-lo pel planter

Dimarts es va iniciar al municipi de Sils un Taller d’horts ecològics per a l’autoconsum. Aquests tallers en desenvoluparan durant  sessions de 2 hores tots els dimarts fins el 17 de juny, combinant la formació pràctica i teòrica però sempre sobre el terreny.

L’objectiu del mateix és donar coneixements bàsics a l’alumne sobre com desenvolupar una activitat en agricultura ecològica per a l’autoconsum així com que l’alumne pugui desenvolupar estratègies per planificar i gestionar amb eficàcia el seu hort amb els criteris que ha aprés.

Aquest projecte és una iniciativa del Consell Comarcal de La Selva que es portarà a terme a diferents municipis de la comarca i a la qual Sils s’ha acollit, té una cabuda per uns 15 alumnes i està adreçat principalment a famílies que visquin a les urbanitzacions i susceptibles d’exclusió social, per la manca de mobilitat i solvència- a les que ja s’han  reservant unes places. També es pretén amb aquest projecte donar una ocupació, compartir i fer socialització entre tots els participants.


Per tal de posar en marxa el projecte, l’Ajuntament de Sils ha cedit un espai municipal a la zona de Les Comes el qual s’ha adequat per a tal activitat a través de la neteja i anivellament del terreny i l’establiment d’un punt d’aigua, dins aquest projecte es proporcionarà eines per a poder-lo treballar (fanga, aixada, rasclet...). Per altra banda,  des de Serveis Socials han derivat les persones que ocuparan les places de caire social i la resta s’ha publicitat al públic en general.
REGIDORIA DE BENESTAR SOCIAL