dimecres, 6 d’agost del 2008

Onada de calor


Activada la fase 2 del Pla d'Actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut (POCS)

La Direcció General de Protecció Civil informa que el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l'onada de calor que afectarà el país des d'avui dimarts fins dijous dia 7 d'agost.
D'altra banda, el Departament de Salut, d'acord amb el Pla d'Actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut, ha activat la fase 2 d'alerta que inclou:
Intervencions específiques actives en l'àmbit de l'atenció primària de salut, tant a domicili com ambulatòries, per a les persones més fràgils segons el cens.
Intervenció dels serveis socials en la detecció de les persones més fràgils per tal de donar-los l'atenció més adient.
Redistribució, en els centres d'internament, dels pacients més fràgils cap a àrees climatitzades. Serveis telefònics. Sanitat Respon facilitarà informació i consells a la població que ho sol·liciti i es coordinarà amb els serveis assistencials, en cas de detecció de persones vulnerables amb problemàtiques específiques: mèdiques (malalties cròniques, tractaments, etc.) i socials (gent gran que viu sola, condicions de precarietat, etc.).

Prevenció en les onades de calor
Predicció meteorològica