divendres, 23 de gener del 2009

El vot de l´alcalde de Sils atura les mocions del supermercat


CiU s'absté en la votació i els veïns reclamen que es revisi si les obres estan paralitzades
La sala de plens de Sils es va omplir ahir de gom a gom perquè s'hi tractava un dels temes que ha dut més polèmica al poble durant els últims mesos: la presumpta "il·legalitat" del supermercat Consum de Can Cabirol. Tot i la presència dels veïns, les dues mocions que s'hi debatien, la d'AMS i ICV-EUiA, no es van poder aprovar, ja que tot i que els regidors d'AMS i ICV-EUiA, a l'oposició, van votar-hi en contra, la clau quedava a mans de CiU, grup que finalment va abstenir-se. L'alcalde, Martí Nogué (IdS), per tant, va desempatar la votació i les mocions no van prosperar.
Tot i això, els retrets entre el grup de govern i els d'AMS i ICV foren constants. Es van acusar de "no respectar la normativa", assegura el regidor ecososcialista, Albert Miralles, i per altra banda, el líder d'AMS, Antoni Tello, va reclamar "transparència i que la responsabilitat recaigui en els polítics".
El portaveu de CiU, Francesc Anotor, regidor d'Urbanisme en la passada legislatura i membre del govern que va aprovar el projecte del supermercat, va assegurar que "és cert que falta diàleg, però en aquest afer no hi ha res que vulneri la llei".
Tot i això, Martí Nogué va mantenir el discurs dels darrers mesos i va afirmar que aprovant les mocions "es va contra tot el poble de Sils", ja que l'obra és totalment legal, i que, per tant, si prosperessin "s'hauria de pagar una gran indemnització".
Els veïns afectats, com va avançar dijous el Diari de Girona, han presentat un contenciós contra l'Ajuntament perquè es revisi la llicència,a causa de les irregularitats urbanístiques que han detectat. Aquests, durant el torn de precs i preguntes del plenari, van asssegurar que tot i que les obres estan aturades per decret d'alcaldia, s'hi està treballant igualment, en concret a la zona interior del supermercat.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009012300_3_310240__Comarques-lalcalde-Sils-atura-mocions-supermercat