divendres, 16 de gener del 2009

L´Estat no ha dit res del canvi de projecte de la N-II als ajuntaments de Vidreres i Sils



Els ajuntaments de Sils i Vidreres van rebre ahir, amb sorpresa, la notícia sobre la decisió de l'Estat espanyol de fer un nou projecte de l'autovia A-2, a causa de l'aturada de les obres del tram que va des de Sils fins a Maçanet de la Selva al principi del mes d'octubre de l'any passat i que ara, ha fet replantejar-ne el traçat que s'havia acordat anteriorment.
Tant Vidreres com Sils van rebre la notícia, expliquen l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), i el regidor d'Urbanisme vidrerenc, Jordi Pruneda (ICV), a través dels mitjans de comunicació i reclamen que sigui el ministeri de Foment, tal com van fer dimecres el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i el subdelegat a Girona, Francesc-Francisco Busquets, al poble de Maçanet de la Selva, que "ens informin, perquè no en sabíem res, d'un projecte nou", assegura Pruneda.
Les obres del tram que va des de Sils, passa per Vidreres i acaba a Maçanet, encara no se sap quan es reprendran però, per Nogué, "això no és el que compta ara, el que cal és que ens diguin si alguna cosa canvia".
Amdós consistoris, confien, com finalment ha passat a Maçanet de la Selva, que les al·legacions formulades al projecte aprovat anteriorment s'acceptin en el nou, perquè sinó, assegura l'edil d'Urbanisme de Vidreres, "haurem de tornar a fer tot el procés de nou, cosa que tampoc ens importaria del tot, però allargarà tot el procés".
Tot i les crítiques, l'alcalde de Sils confia que en breu se'ls comunicarà la nova decisió de l'Estat i que es podrà saber quelcom més. De tota manera, remarca, "si no ho fan parlarem amb Vidreres per decidir què hem de fer i si cal anar a parlar amb Foment, ho farem", remarca Nogué.
Pel que fa a les al·legacions presentades en l'anterior projecte de l'A-2, Pruneda explica que "considerem que estan incorporades, tot i que mai se'ns ha dit oficialment" i des de Sils, en canvi, es mostren confiats que no se'ls pot canviar el traçat, ja que "no tenen gaire marge de maniobra, han de seguir el que ve del tram de Caldes fins a Sils".
El tram que s'està desdoblant a l'alçada de Caldes i que arriba fins a Sils de moment segueix en obres, tot i que avancen amb lentitud. Segons l'última informació de què disposa l'Ajntament de Sils, "s'espera acabar les obres al final d'aquest any, però cada dia es veu poc moviment a la zona", explica el batlle.

Al·legacions amb incògnita
El desdoblament de la N-II entre Sils i Maçanet de la Selva va començar l'abril de l'any passat amb dos anys de retard perquè es va haver de reformar el projecte d'aquest tram de 4,7 quilòmetres i introduir algunes modificacions que reclamaven els pobles, i que tant Sils com Vidreres esperen que s'incloguin també en el nou projecte.
D'entre les al·legacions, Vidreres eclama una millora dels camins veïnals que la connecten amb Sils i Maçanet; que es desplaci el vial de serveis de la futura A-2 fent-lo passar al més a prop de Can Dexeus i la gasolinera per no afectar el pla de Vidreres i, en canvi, Sils reclamava un pont en el camí veïnal que l'uneix amb Vidreres.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009011600_3_309010__COMARQUES-Sils-Vidreres-reclamen-lEstat-informi-projecte-respectin-allegacions