dissabte, 24 d’octubre del 2009

L´oposició de Sils tomba les ordenances per l´augment del preu de l´aigua en un 1,8%

Els impostos i taxes del 2009 es prorrogaran per a l'any que ve perquè l'alcalde (IdS) no els vol tornar a dur al ple i no se'n crearan de nous

Els tres grups de l'oposició a l'Ajuntament de Sils, AMS, CiU i ICV, han tombat les ordenances fiscals per a l'any 2010 que va presentar l'equip de govern d'IdS, que està en minoria amb quatre regidors davant dels set que hi ha a l'oposició. En concret, el motiu que va dur els grups de l'oposició a emetre una votació negativa és l'augment de la taxa de l'aigua.
I és que, tal com explicava ahir el regidor d'ICV Albert Miralles, "es passava a augmentar el preu un 1,8 per cent, quan l'any passat ja es va apujar". L'any passat la taxa veure incrementat el preu en uns 50 euros, fet que equivalia a un 4 per cent d'augment respecte al 2008.
Ara, segons relatava ahir l'alcalde Martí Nogué (Ids), es preveia apujar en un 1,8 per cent per poder "quadrar les despeses i els ingressos previstos per a aquest any i tenir un mínim de fons de reposició per a la xarxa, tal com ens aconsella un informe dels serveis tècnics".
Sils va instal·lar l'any passat una planta descalcificadora d'aigua al municipi i, per això, segons recorda l'alcalde, es va veure incrementada la taxa. Tant per a CiU, ICV i AMS, aquesta pujada no estava justifica i, per aquest motiu, van votar-hi en contra.

Taxes i impostos prorrogats
Que les ordenances fiscals s'hagin tombat per l'oposició no només representa que es mantindran els preus de l'any passat, ja que l'alcalde no preveu tornar-les a presentar en ple per tornar-les a votar, sinó que les taxes noves que es creaven per a l'any vinent no es facin efectives. Entre elles, hi ha la de legalitzar la situació dels gossos perillos de 20 euros a l'any i la de fer pagar 100 euros als amos de gossos que els abandonin al carrer.
De fet, tal com recordava ahir Miralles amb la resta d'impostos i taxes, que enguany es congelaven per la crisi, els tres grups de l'oposició i estaven d'acord, així com en crear aquestes taxes; però en no poder-se "fer una esmena i votar-la sobre la taxa de l'aigua", al final van decidir votar en contra i, per tant, es tomben la totalitat dels impostos i taxes previstos per al 2010.
En el ple de dijous també es va aprovar el compte general per al 2008, que va prosperar tot i ser rebutjat amb anterioritat també per l'oposició, amb els vots a favor d'IdS, l'abstenció d'AMS i CiU i el contrari d'ICV.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/24/comarques-loposicio-sils-tomba-ordenances-laugment-preu-laigua/365367.html