dimecres, 24 de desembre del 2008

La creació del cos de policia s´encalla perquè l´oposició tomba el pressupost



Els tres nous cossos de policia local de la Selva -Arbúcies, Caldes de Malavella i Sils- comencen a prendre forma però de moment, n'hi ha un, el de Sils, que ha vist com se li compliquen les coses. En concret, l'Ajuntament no podrà seguir amb la tasca de conversió del cos de vigilants municipals en policia local, ja que el pressupost de 4,4 milions d'euros per a l'exercici 2009 no s'ha aprovat, a causa del vot contrari dels grups de l'oposició, ICV-EUiA, AMS i CiU, que van deixar en minoria l'equip de govern d'IdS.
Aquesta frenada en sec de la conversió de la policia silenca suposa aturar en primer lloc, la convocatòria de cinc noves places d'agent de policia, que preveia celebrar-se abans de l'estiu vinent i, en conseqüència el procés d'aprenentatge d'aquests agents a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, lloc on han de passar tots els vigilants que obtenen plaça per tal d'exercir d'agent local.
L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS) considera que la decisió de l'oposició de votar en contra del pressupost pel 2009 és "una bestiesa, ja que no van ser capaços -l'oposició- de donar cap alternativa ni proposta" al compte presentat per l'equip de govern. Segons Nogué això complica les coses, ja que per a l'any vinent "no tenim prou diners per la policia local i hem de seguir amb els de l'any passat". La negativa de l'oposició suposa que el pressupost de 2008 de prop de 5 milions d'euros s'hagi de prorrogar per al 2009.
Des de l'oposició, el líder ICV-EUiA, Albert Miralles, considera que el pressupost que presentava IdS "tenia poc contingut social" i que, tot i que se l'hagi rebutjat, "no vol dir que ho sigui per tot l'any". I afegeix, que en breu els tres grups a l'oposició, CiU, ICV-EUiA i AMS, es reuniran per veure com es pot negociar un nou pressupost de cara a l'any vinent, ja que "no volem fer-ho pagar a la població, sinó que es tractava de fer un cop d'atenció al govern", assegura.
Un dels altres efectes de la pròrroga del pressupost és que no es podrà apujar el 4% el sou dels funcionaris del consistori, com s'havia acordat. Miralles assegura que "tenim un any per assentar-nos" amb el govern i que això i la policia, serà una realitat.
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008122400_3_305623__Comarques-creacio-policia-sencalla-perque-loposicio-tomba-pressupost