dilluns, 27 d’octubre del 2008

El Consell de la Selva presenta el projecte “Satèl•lit Jove” a la Trobada Nacional de Joventut


La trobada tindrà lloc a la Seu d’Urgell els dies 23,24 i 25 d’octubre

El Consell Comarcal de la Selva presenta el projecte “Satèl.lit Jove”, a la Trobada Nacional de Joventut, que se celebrarà a la Seu d’Urgell, els dies 23, 24 i 25 d’octubre. En el marc d’aquesta Trobada Nacional de Polítiques de Joventut, que hi participaran els tècnics, regidors i altres professionals de joventut d’arreu de Catalunya, els tècnics del Consell Comarcal de la Selva presentaran en un dels tallers de la trobada el projecte “Satèl•lit Jove”. Aquest projecte, dissenyat i gestionat pels tècnics de joventut compartits del Consell Comarcal, està pensat per difondre la informació juvenil i crear una xarxa de treball i de participació dels joves de les poblacions més petites i amb pocs recursos tècnics, econòmics i materials. Així, els principals objectius del Satèl•lit Jove són promoure la participació juvenil, fomentar la cohesió social i l’arrelament al municipi mitjançant l’intercanvi d’opinions, difondre informació al jovent i facilitar-ne l’accés i potenciar les noves tecnologies.

Informació de les actuacions d’interès amb un suport d’espai web

Una de les accions que formen part del Satèl•lit Jove consisteix en la distribució de cartells en punts clau dels municipis per tal d’informar de les actuacions d’interès en matèria de joventut amb un suport d’espai web dinàmic mitjançant un sistema CMS (Content Management System) de gestió de continguts, que permet introduir la informació fàcilment. La seva aparença és atractiva i és flexible a les necessitats específiques del jovent. En aquest sentit, aquesta eina disposa d’apartat de notícies, calendari d’esdeveniments, fòrum de debat i recull d’enllaços o recursos interessants al qual el jove podrà saber totes les actuacions que es porten a terme a la seva població.

La Trobada Nacional de Joventut té com a principal objectiu oferir espais de formació, reflexió i intercanvi als i les professionals de les polítiques de joventut des d’un vessant pràctic i adient a les necessitats del territori.