dimecres, 18 de març del 2009

AMB PRESUPOST O SENSE...ENDAVANT!!!



En el número anterior detallàvem actituds dels grups de l’oposició que, en comptes de destacar febleses de l’equip de govern –sabem que les nostres limitacions són moltes–, dificulten actuacions positives per al poble. Des d’aleshores s’han radicalitzat: sense donar cap motivació van votar contra el pressupost municipal per al 2009, que no es va poder aprovar. Això limita molt l’actuació que el nostre poble pot dur a terme a favor de tots els ciutadans. Malgrat tot, continuem treballant segons el nostre programa, fent front a les necessitats que es presenten i planificant les actuacions de futur.

Nou CEIP de Sils

La segona escola de primària ja té número de registre i persona responsable de direcció.
Els aularis que tindrà, en primera fase, ja tenen ubicació a la zona de les Mallorquines Est, en unes parcel·les de propietat municipal, davant d’on és previst construir l’edifici definitiu.

Recepció de les Comes

Complint un punt bàsic del nostre programa, després de Vallcanera Parc, ara preparem la recepció municipal de la urbanització Les Comes. S’estudien les condicions necessàries per fer-ho possible i esperem que es pugui aprovar en un proper Ple.

Aportació del Govern espanyol

Els 760.000 € d’aportació del Govern espanyol a Sils ja tenen destinació i les obres es licitaran immediatament (cal que estiguin iniciades el 13 d’abril i acabades a la fi de 2009). Es tracta de millores al camp de futbol (substitució de la gespa, nou bar i entrada), millores en l’eficiència energètica a Vallcanera Parc i supressió de barreres arquitectòniques en diversos punts del municipi.

Menció especial per al procés participatiu

El procés participatiu que hem engegat sobre la plaça del Rellotge (Urb. Mallorquines), amb el suport del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació i el d’Educació, ha rebut el suport del Consell Comarcal pel fet –innovador– d’implicar els alumnes de primàri
a.

Escoles de Vallcanera

Les obres de rehabilitació de l’edifici de les antigues escoles de Vallcanera, tan reivindicades, ja s’han entregat al municipi. Ara es liciten les de remodelació de l’entorn (plaça, clavegueram, etc.). Esperem que ben aviat pugui estar tot el conjunt al servei dels ciutadans.

Borsa de treball

La borsa de treball municipal, oberta a tothom, ha recollit currículums destinats a un negoci de propera obertura a Sils. Al web de l’Ajuntament trobareu més informació, així com enllaços a Infofeina, el Servei Comarcal d’Inserció Laboral i el Servei Català de Col·locació. Tot el que puguem fer per facilitar que la gent de Sils trobi feina en aquests moments de crisi, ho farem.

Com veieu, anem treballant a bon ritme malgrat funcionar amb el pressupost prorrogat.
Alhora continuem esperant conèixer els motius de l’oposició per votar en contra d’un projecte de pressupost que se’ls va presentar amb prou temps i que no van voler discutir, i estem oberts al diàleg per, un cop sapiguem els motius, acostar posicions, si és possible.
Feu-nos arribar tots els vostres suggeriments, i també les vostres queixes, si en teniu.