divendres, 22 de maig del 2015

DISCURS DE TANCAMENT DE CAMPANYA

Bones tardes,
ja som a la recta final d’aquesta campanya; una campanya que hem portat a cada racó del municipi per a explicar la feina feta i les noves propostes que afecten a cada zona i que estan incloses en un projecte continuista però de futur per a tots els silencs i silenques

Per tant, gràcies per la vostra assistència a aquest acte de tancament de campanya d'Independents de Sils.


Un grup que no és nou, que ja porta prop de 30 anys presentant-se a les eleccions municipals com una alternativa ferma a una altra forma de governar i que us ho ha estat demostrant durant els últims vuit anys.

Els primers quatre anys en un govern de minoria, molt difícils, amb molts d’entrebancs, superant un intent de moció de censura però amb moltes ganes de treballar i de dur a terme projectes per a tot el municipi i  per a tothom. Fet que es va reflectir en les darreres eleccions aconseguint una majoria absoluta que ha permès dur a terme els diferents projectes sense entrebancs però sobretot que no ha canviat la nostra manera de fer, si més no l’ha potenciada: escoltar les demandes i les propostes dels ciutadans, dels col·lectius i de les associacions, tot això ha estat prioritari per a nosaltres i sobretot poder donar resposta a les seves necessitats, és a dir treballar el dia a dia sense aspiracions personals.

Durant 15 dies heu assistit i escoltat les diferents formacions, què ens diuen, què ens prometen, qui són, els coneixem? saben del que parlen?, generen confiança aquestes persones?... totes aquestes preguntes són necessàries per poder anar el dia 24 a les urnes i donar el vostre vot, dipositar la vostra confiança en un grup que és el que voleu que us representi, que treballi per vosaltres i que estigui al vostre costat els propers 4 anys.

         De ben segur que la majoria de tots vosaltres ha arribat a la conclusió que el nostre grup: INDEPENDENTS DE SILS, és el que us farà mereixedor de la vostra confiança i es troba en la millor posició per continuar governant els propers quatre anys i els que facin falta, per tots aquests motius:

·        Perquè, és el grup que aporta un projecte continuista i alhora renovador tot escoltant les necessitats de tothom i de tot arreu del municipi, que és proper a la ciutadania i així ho ha estat demostrant.

·        Perquè, hem redactat un programa consensuat amb els diferents membres del grup, entitats i col·lectius i així ho hem fet conèixer i l’hem defensat; altres formacions senzillament s’han dedicat a atacar-nos amb insults, atacs personals, desqualificacions i difamacions, amb pactes encoberts de “tots contra el govern” per intentar alterar el possible resultat de les eleccions que uns reconeixen obertament i d’altres amb la boca petita però sense desmentir-ho, o inclús abans de la pre-campanya  han fet un intent de robar-nos el nom d’Independents de Sils que s’ha hagut de recórrer a la justícia per tal de recuperar-lo. Tot això posa de manifest la seva manca d’idees o el que és pitjor una manca de projecte de futur.
Tots aquests atacs ens ha enfortit encara més com a grup, ja que darrera   de cada insult nosaltres hi hem aportat una proposta de millora i darrera de cada atac personal nosaltres hi hem aportat un projecte.


·        Perquè, sabem que el nostre programa és ambiciós però realista i ajustat a les necessitats reals del municipi i a la situació econòmica .Com he pogut veure al power point el nostre projecte econòmic sempre ha estat reduir el dèficit municipal, a l’entrar al govern heretàvem un endeutament del 75% (553€/habitant) i ara acabarem  amb un 23% (153€/habitant) ; tot això aconseguint rebaixar la pressió fiscal, mantenint els serveis i incrementant les ajudes i bonificacions. El que vol dir que som un poble sanejat econòmicament, i envejat pels pobles veïns. On eren tots aquests partits i aquests que es presenten a les candidatures en la pitjor crisi que hem patit en els darrers anys: amagats per a que a nosaltres féssim la feina amb una gestió impecable, perquè ells es veien incapacitats per fer-ho. Ara que les comptes estan sanejades, ens omplen el cap de projectes i falses prometences que sens dubte ens portarien un altre cop a més endeutament, més despesa inútil i un llarg etcètera de venalitats i projectes inútils.


·        Perquè no enganyem, si diem que instarem a la institució corresponent a realitzar una acció o es realitzarà un conveni de col·laboració  és així, perquè és competència de l’òrgan corresponent o perquè s’ha adoptat un acord no com d’altres, que diuen que faran obres o que buscaran terrenys per a les escoles quan l’obra és competència del Departament o els terrenys ja hi són. Clama al cel que  puguin dir això venint de qui ve aquesta afirmació amb el nou valor afegit que s’han inclòs a la llista i coneixedor de la realitat municipal.

·        Perquè no podem anar enrere, aquests 8 anys de feina feta i de bona gestió econòmica no es poden perdre. Perquè Sils es mereix un poble que no estigui enfrontat, que miri cap a endavant amb un projecte de futur...us heu parat a pensar com quedaria l’Ajuntament amb 8 grups? Senzillament ingovernable!!! Per a continuar amb aquesta estabilitat, hem d’apel·lar al vot útil, fruit de la bona feina de tants anys dedicats a la política municipal, fet que ens diferencia de candidatures oportunistes, candidatures de candidatures, candidatures personalistes amb objectius particulars, picabaralles entre gent de la mateixa formació o aquelles fetes a corre-cuita a última hora amb gent que ha passat d’una formació a una altra i amb alguns que no viuen ni tan sols a Sils!!! Heu escoltat bé, han hagut de recórrer a candidats que no viuen al poble, imputats, gents que no és mereixedora de confiança pels seus actes, familiars per omplir llistes, etc...  Aquest és el futur que el nostre poble vol?
Diguem no a tots aquests oportunistes i gent amb interessos personals!!!

Per un Sils amb futur cal un darrer i últim esforç i és el que us hem de demanar a tots vosaltres el proper diumenge 24 de maig: parleu amb els vostres veïns, coneguts, debateu a la jornada de reflexió de tot el que us hem exposat i finalment confieu en nosaltres a través del vostre vot, que serà el vot de la confiança, el vot de l’estabilitat del municipi, el vot de l’experiència, el vot del treball, el vot del saber fer bé les coses, en definitiva el vot necessari per a que Sils estigui representat per la gent que millor us escoltarà, us entendrà i estarà al vostre costat! I aquest no és altre que el vot a la candidatura d’Independents de Sils

         Moltes gràcies . Visca Sils i Visca Catalunya!!!!!