dimarts, 6 de maig del 2008

ACTA DE SESSIÓ DE PLE: 6 DE MARÇ DEL 2008


Proposta estudi creació Pla integral eliminació de barreres arquitectòniques

Identificació de l’expedient:

En data 22 de febrer de 2008 i amb registre d’entrada núm. 660, ICV-EUiA-EPM presenta proposta perquè s’elabori un estudi per a la creació d’un pla integral d’eliminació de barreres arquitectòniques.

Fets:

Atès que caldria, gradualment, anar eixamplant les voreres dels carrers i anar eliminantles barreres arquitectòniques per tal de facilitar el pas de: la gent gran, les mares amb cotxets i la gent amb mobilitat disminuïda. Aconseguint així un poble una mica mes humà.
Atès que en el nostre poble pràcticament no hi ha adaptacions realitzades per a l’eliminació de barreres arquitectòniques.
La Comissió Informativa de Planificació del 4 de març de 2008 va dictaminar favorablement.

Es proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció del següent Realització, durant l’any 2008, d’un estudi previ per a l’elaboració d’un projecte integral d’eliminació de barreres arquitectòniques, en tots els nuclis de població del terme municipal.

Debat :

Ma. Josep López: manifesta que és bo que es presentin mocions o propostes però el que no és adequat és el que passa amb els representants d’ICV-EUiA-EPM. El que estan fent és repetir una de les propostes que ha fet el grup d’AMS-AM en l’últim ple ordinari. I demana que es gestioni adequadament el temps, no és una qüestió de quedar bé. La proposta que el seu grup ha presentat era d’arranjament de voreres o adequació de la via pública. Es pot dir com es vulgui, però el fons és el mateix, s’estan repetint propostes anteriors.

El grup ICV-EUiA-EPM ha presentat una sèrie de propostes que la majoria les comparteixen però son tant genèriques que els hi fa molt difícil votar, recolzar-les. Creuque les propostes han de ser concretes, per fer una oposició constructiva, però si del que es tracta és de fer propostes per quedar-hi bé, el seu grup no estarà d’acord, ja que s’està rendabilitzant molt malament el temps.

Francisco Anoro: en caràcter general estan d’acord amb l’esmentat per la Sra. López i estan d’acord en fer un estudi, però no un projecte.

Martí Nogué: també és de l’opinió que és una repetició d’una proposta presentada per AMS-AM, però no estaria en desacord en fer aquest estudi.

Votació :

Per dues abstencions d’AMS-AM i nou vots a favor d’ICV-EUiA-EPM, CiU i IdSPM
s’aprova aquest acord.