dimarts, 6 de maig del 2008

La Generalitat premia la cadena gironina de joguines Eurekakids pel seu dinamisme

També guardonen les carnisseries Burguet (Blanes) i Valls (Llançà) i Mobles Butiña (Sils)

El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa va atorgar ahir el Premi Iniciativa Comercial a la companyia gironina Damerik, amb seu a Campllong, en la categoria de projectes d'innovació, expansió i millora de la competitivitat, desenvolupats per petites i mitjanes empreses individuals. Damerik és coneguda per la seva marca Eurekakids, una cadena de botigues de joguines educatives que ha realitzat una forta expansió a tot l'Estat i que comença a posiconar-se a nivell internacional, tant a través d'establiments comercials com de la seva plataforma de venda per Internet. Aquesta empresa comercial, amb seu a Campllong, ha estat un dels 9 establiments comercials que van rebre el Premi Iniciativa Comercial 2007, que va lliurar ahir el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

Aquests premis, que es van entregar ahir a la Llotja de Mar de Barcelona, volen reconèixer la contribució de les empreses i entitats representatives del sector a la consolidació del comerç urbà de Catalunya. En aquest sentit, els guardons reconeixen l'esforç de les empreses que s'han destacat durant el 2007 per les seves tasques de millora en la gestió del sector de la distribució minorista, particularment del comerç urbà de proximitat.També han estat guardonats amb aquesta distinció els ajuntaments de Sabadell i de Molins de Rei, la Mancomunitat La Plana, l'associació de comerciants de Creu Coberta, el Gremi de Venedors de Vehicles a Motor de Barcelona i província, la COFAC, pastisseria Valero i perfumeria Facial.

Establiments centenarisD'altra banda, en el mateix acte, es van entregar els premis al Comerç Centenari, que distingeixen la trajectòria de comerços catalans amb més d'un segle d'existència. Tres establiments gironins -Carnisseria i Xarcuteria Burguet, de Blanes; Carnisseria Valls, de Llançà; i Mobles Butiña, de Sils- estan entre els 24 distingits

Diari de Girona