diumenge, 18 de maig del 2008

El CEIP Jacint Verdaguer està saturat i l´AMPA insta Educació a començar el nou centre


La realitat demogràfica de Sils està canviant i prova d'això ho és l'augment d'alumnes a l'escola Jacint Verdaguer, un CEIP que ja ha vist com les obres d'ampliació mitjançant barracons no van ser suficients, ja que amb les inscripcions de cara al curs que ve en mà s'ha comprovat que hi haurà més de 500 alumnes. De fet, això provocarà l'obertura d'una nova línia de P3 -hi ha unes 65 inscripcions per aquest nivell- amb aquesta, els tres cursos de preescolar ja tindran cadascuna tres línies. Per altra banda, el curs de segon de Primària també està triplicat.
Aquest augment d'alumnes provoca que la situació sigui insostenible i de saturació explica el president l'Associació de Mares i Pares (AMPA), Marcel Sallent, que recorda que fa uns dos anys l'Ajuntament de Sils va cedir els terrenys per fer un nou centre escolar a la zona coneguda com a Bosc de Can Aymerich i que de moment, tot i que s'està urbanitzant per acollir el nou institut de Sils, del tema del nou CEIP no se'n sap res. És per aquest motiu que en les properes setmanes demanaran una audiència amb l'alcalde, Martí Nogué (IdS,) per tal d'instar el Departament d'Educació que comenci les obres al més aviat possible. Per Sallent el que és indespensable és que Sils tingui la nova escola "sigui en barracons o com sigui". Des del consistori, l'alcalde, Martí Nogué, afirma que l'escola es farà i que ja s'han fet els estudis geotècnics del terreny pel projecte.
De tota manera, Nogué explica que Educació no ha posat data d'inici de les obres però afirma que tot està diposat per fer-la. Pel que fa a l'actual col·legi, Nogué va avançar que l'ampliació del centre amb la instal·lació de nous mòduls està a punt de començar i que això tindrà com a resultat: més aules, un polivalent i l'ampliació del menjador.
Diari de Girona