divendres, 23 de maig del 2008

La FMC demana que la Llei de Carreteres compti amb una memòria econòmica

En la seva compareixença al Parlament, el president de la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat i alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, va sol·licitar que la Llei especifiqui la dotació de recursos econòmics necessaris per fer efectiu el traspàs de les carreteres a les Diputacions.

La intervenció de Morral, el 30 d’abril, va permetre exposar la postura de l’FMC davant la Comissió de Política Territorial del Parlament. Morral va destacar que l’FMC comparteix la necessitat de clarificar la titularitat de la xarxa de carreteres de Catalunya, diferenciant entre les que són titularitat i competència de les diputacions provincials (xarxa local) i les que serien titularitat de l’Administració de la Generalitat (xarxa bàsica i comarcal). Però també va manifestar la necessitat que la Llei contempli els recursos econòmics necessaris perquè les Diputacions puguin assumir aquesta nova tasca sense detriment de la resta de les competències que presten.
De fet, l’FMC es va adherir a les al·legacions formulades per la Diputació de Barcelona, amb l’excepció de les referides al règim de publicitat, ja que en aquesta qüestió l’FMC estava d’acord amb el text proposat.