dissabte, 10 de maig del 2008

El Govern treu a concurs l'avançament de l'encesa sincrònica de la TDT a Catalunya

Els departaments de Governació i Administracions Públiques i Cultura i Mitjans de Comunicació invertiran 11,5 milions d'euros per afrontar la implantació tècnica de la Televisió Digital Terrestre
El Departament de Governació i Administracions Públiques i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del Centre de Telecomunicacions i Telecomunicacions de la Informació, han convocat un concurs per adjudicar el servei de difusió del senyal de TDT arreu de Catalunya. L'objectiu d'aquest concurs és avançar a l'any 2009 el desplegament de les emissions de TDT a tot el territori -tant dels operadors d'àmbit català com dels estatals.

Per fer efectiva la sincronització de les emissions de les televisions locals, nacionals i estatals abans del 2010, el Govern va acordar la convocatòria mitjançant concurs públic el servei de transport i difusió del senyal digital així com el desplegament, manteniment i supervisió de les infraestructures necessàries per articular la xarxa de centres emissors. Aquesta convocatòria té un pressupost màxim d’11,5 milions d’euros, que inverteixen a parts iguals els dos departaments. Quan s’adjudiqui el concurs, que previsiblement serà a finals de juny, es coneixeran les actuacions concretes que requerirà el desplegament de les emissions de TDT arreu del territori.

El procés d’encesa de la TDT es farà per demarcacions, s'inicia el primer semestre de 2008 i finalitzarà el segon semestre de 2009. L'encesa digital arriba el primer semestre de 2008 a les demarcacions de Girona, Reus, Vic, Vilanova i la Geltrú i Mataró. El segon semestre de 2008, a les demarcacions de Granollers, Igualada, Tarragona, Manresa i Palafrugell. El primer semestre del 2009 se sincronitzarà l'encesa digital a Balaguer, Blanes, Figueres i Lleida i el segon semestre de 2009, a Olot, la Seu d'Urgell, Tortosa i Vielha Mijaran. Per últim, entre el 2008 i el 2009, tindrà lloc el trànsit a la televisió digital a les demarcacions de Barcelona, Cornellà-Baix Llobregat i Sabadell.