dijous, 15 de maig del 2008

S'aprova el Pla d'actuacions d'obres forestals per un valor de 20 milions d'euros

El Govern ha aprovat el Pla d'actuacions d'obres forestals per al període 2008-2011 amb un import de 19.921.122 euros. Les actuacions s'encarregaran a Forestal Catalana i es finançaran d'acord amb el Pla econòmic forestal (PEF) acordat per conveni amb aquesta empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge.

També s'ha aprovat l'actualització del Pla d'actuacions 2006-2009, que va ser aprovat l'abril de 2006 per un import de 17.057.716 euros. Amb aquesta inversió, el total destinat pel període 2006-2011 per a obres en el medi natural superarà els 36,9 milions.

Inversions del Pla d'actuacions d'obres forestals

-Prop de 7 milions d'euros en actuacions de prevenció d'incendis com la construcció o millora d'infraestructures necessàries en sectors de risc, o els punts d'aigua, els vials forestals estratègics i les franges de protecció i línies de defensa.
-Per a la conservació, recuperació i restauració d'espais naturals i la conservació de flora i fauna amenaçada es destina 5,5 milions d'euros. En aquest paquet s'inclouen inversions per a la millora d'infraestructures de gestió o lleure en l'àmbit d'espais protegits o boscos d'utilitat pública, com centres de recepció, accessos, miradors, fonts i senders.
-Inversió de més de 3,3 milions en actuacions de control de l'erosió i defensa contra la desertificació.
-En treballs de repoblació de zones afectades pel foc, ventades, plagues o altre tipus de succés natural, en què hi ha una inversió prevista de 950.000 euros.
-S'invertiran 3,5 milions d'euros en tasques bàsiques de conservació i millora de les masses forestals mitjançant estassades, podes, aclarides o altres activitats.