divendres, 5 de setembre del 2008

Sils va aprovar ahir en sessió de ple la demanda d'un crèdit per poder pagar les obres de la llar d'infants i les escoles de Vallcanera


L'Ajuntament de Sils va aprovar ahir en sessió plenària la demanda d'un crèdit per poder pagar les obres de la llar d'infants, que s'està construint al sector Mallorquines Est del municipi i per poder acabar la primer fase de millora de l'entorn de les antigues escoles de Vallcanera. Aquestes obres s'han encarit uns 400.000 euros i han obligat al consistori a demanar aquest crèdit, que no estava previst. El motiu, segons va explicar l'alcalde, Martí Nogué (IdS) és que es preveia "vendre unes parcel·les a subhasta" per acabar de pagar les obres de la nova llar d'infants però, que aquesta va quedar deserta i "no volem regalar-les ni malvendre el patrimoni", ressalta Nogué i per això, finalment s'ha optat per demanar aquest crèdit d'uns 400.000 euros.
Des de l'oposició, el grup de CiU, amb el seu portaveu Francesc Anoro (CiU) va ressaltar que el seu grup votava a favor d'aquest punt del ple perquè "creiem que són obres que cal acabar". En canvi, el portaveu del grup d'ICV-EUiA de Sils, Albert Miralles per la seva banda, va explicar que estaven d'acord a mitges amb el tema del crèdit; entenien que s'hagués de demanar per les obres de la guarderia però que no estaven d'acord que s'hagués de demanar un crèdit per la rehabilitació de l'entorn de les escoles de Vallcanera quan ja està contemplada una ajuda al Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat. De fet, l'ajut és de 60.000 euros.

Futur local social
L'Ajuntament de Sils està rehabilitant en aquests moments les antigues escoles de Vallcanera per poder-hi instal·lar-hi un local social obert a les entitats del municipi. Amb la demanda de crèdit aprovada ahir per ple, s'hi contempla l'adequació del seu entorn. Aquesta remodelació dels voltants de les antigues escoles consistirà a acondicionar l'antic pati i la plaça pública que hi ha a la vora i també, la construcció de les voreres i l'enllumenat al camí d'accés que va des de la urbanització de Vallcanera fins a les antigues escoles; on a partir de llavors, explica Nogué "s'hi podrà anar directament a peu".

Construir la nova escola a Vallcanera

En el ple d'ahir, el grup d'AMS a l'oposició, va entrar una moció demanant que l'Ajuntament es replantegi la ubicació de la nova escola, que està prevista a la vora de la nova llar d'infants, el sector de Mallorquines Est i que es situï a Vallcanera, on segons AMS, hi ha prou alumnes per poder-s'hi construir. Aquesta proposta va ser rebutjada per l'equip de govern (IdS) ja que consideren que "ara no és el moment per plantejar-s'ho quan ja s'han cedit els terrenys a la Generalitat", va remarcar l'alcalde, Martí Nogué. CiU, a l'oposició, també es va mostrar contrari a la idea i ICV-EUiA en canvi, a favor. La proposta però, va ser rebutjada.

Diari de Girona